Μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Μπάνβιτ και το “σοκ” από την Τσεντεβίτα στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, η Εφές Αναντολού “ξέσπασε” απέναντι στην Μπουγιουκτσεμέτσε, “συντρίβοντας” την με 61-91 σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς χρειαζόταν οπωσδήποτε μια καλή εμφάνιση, προκειμένου να αναβάσει την ψυχολογία της μετά τα τελευταία κακά αποτελέσματα. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο μέρος στο +8(33-41) και πάτησαν “γκάζι” στην επανέναρξη, ανεβάζοντας την διαφορά στους 15(48-63) με λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Η “επέλαση” της Εφές συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με τους γηπεδούχους να μη μπορούν να αντιδράσουν και την διαφορά να “εκτοξεύεται”  για το τελικό 61-91. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Σάριτς και Ντάνστον με 14 πόντους, ενώ πολύ καλή εφμάνιση πραγματοποίησε και ο Τόμας Ερτέλ που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 13 πόντους και 9 ασίστ.

Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση για την Μπεσίκτας, η οποία με τον Γιαγκιζέρ Ουλούγκ στο τιμόνι της βγάζει “φωτιές” στην επίθεση, με νέο “θύμα” της την Μπελεντίγε, την οποία νίκησε με 103-91. H αναμέτρηση ήταν ντέρμπι στο πρώτο μέρος, με την ανάπαυλα να βρίσκει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 52-50. Η Μπεσίκτας συνέχισε να είναι τρομερά παραγωγική και στο δεύτερο ημίχρονο, αποκτώντας διαφορά 9 πόντων(78-69) με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα “ηνία” στο σκορ και στα τελευταία λεπτά και κάπως έτσι έφτασαν στη νίκη με το τελικό 103-91. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ματσέι Λάμπε με 27 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Στην αναμέτρηση αναμέσα στις δύο αντιπάλους των ελληνικών ομάδων, η Κασίγιακα ήταν η νικήτρια με 74-71 στην εντός έδρας αναμέτρσηση με την Τραμπζονσπόρ.Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκεια. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την τελευταία περίοδο ισόπαλες(51-51), ενώ το το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος(66-66). Κάπου εκεί ανέλαβε δράση για τους γηπεδούχους ο Τζάστιν Κάρτερ, ο οποίος με 5 συνεχόμενους πόντους οδήγησε την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην δύσκολη νίκη με 74-71. Η Καρσίγιακα διατήρησε το απόλυτο, ανεβάζοντας το σερί της στο 4-0, ενώ παράλληλα παρέμεινε και μόνη πρώτη στην βαθμολογία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο (31/10)

Σελτσούκ-Ουσάκ Σπορτίφ 75-64

Μπεσίκτας-Μπελεντίγε 103-91

Μπουγιουκτσεμέτσε-Αναντολού Εφές 61-91

Γεσιλγκίρεσουν-Τουρκ Τέλεκομ 69-51

Μπάνβιτ-Γκαζιάντεπσπορ 83-76

Καρσίγιακα-Τράμπζονσπορ 74-71