Την πολύ καλή της αγωνιστική κατάσταση, σε καιρό μάλιστα που κρίνονται αρκετά για την ίδια, τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρωλίγκα, επιβεβαίωσε άλλη μία φορά η Λαμποράλ Κούτσα, κάνοντας το τοπικό βασκικό ντέρμπι με την Χιπουσκόα να θεωρείται τέτοιο… μόνο στα χαρτιά, όπως φαίνεται και από το τελικό 66-95. Παίρνοντας… φόρα από την πολύ μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και την άνετη επικράτηση της περασμένης εβδομάδας, επί της Μπανταλόνα, οι παίκτες του Ίμπον Ναβάρο μπήκαν πολύ δυναμικά, και έθεσαν ήδη σωστές βάσεις, με το 19-29 της πρώτης περιόδου.

Στο υπόλοιπο του αγώνα, συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, αυξάνοντας διαρκώς τη διαφορά και με τη γηπεδούχο ομάδα να μην μπορεί να αντιδράσει. Με τον τρόπο αυτό, έφτασαν ξανά στη μία νίκη απόσταση, από την πέμπτη Μπανταλόνα και έχοντας ουσιαστικά αναπληρώσει σε αρκετά σημαντικό βαθμό, το κάκιστο ξεκίνημα στη Liga Endesa, όταν και ήταν για πολύ καιρό κάτω από την πρώτη οκτάδα.

Στο «πάρτι» των νικητών, πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο εκ αυτών τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους, με 6/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Άνταμς ακολούθησε με 14 πόντους, ενώ Τζέιμς και Κοζέρ πέτυχαν 13 πόντους και 10 ασίστ μαζί. Από τους γηπεδούχους, μοναδικός διασωθείς και με διψήφιο σκορ, ήταν ο Τζάρεντ Τζόρνταν, με 11 πόντους και 8 ασίστ.