Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε συναντήσει αρκετά επεισόδια να έχουν συμβεί, στο πλαίσιο αγώνων μεταξύ γυναικών, και δη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το ωραίο φύλο είναι… εξίσου οξύθυμο με το «ισχυρό». Για την ακρίβεια, μία φάση σε μπάσιμο παίκτριας, σε ματς κολλεγίου, στάθηκε αρκετή, προκειμένου να προκληθεί γενική σύρραξη!

Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι μεταξύ Southern Jaguars και Texas Southern Tigers, παίκτρια της πρώτης ομάδας πραγματοποιούσε το μπάσιμό της και η επιλογή της ήταν να δώσει ένα εύκολο στη συμπαίκτριά της. Δεν είχε καταφέρει, όμως, να ελέγξει… την φόρα της, με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη πάνω στην αμυνόμενη αντίπαλο, η οποία είχε στηθεί υποδειγματικά, για να κερδίσει το επιθετικό φάουλ. Σε εκείνο το σημείο, η παίκτρια των Tigers θέλησε να ζητήσει το λόγο από την αντίπαλό της, εκείνη αντέδρασε και εκεί… άρχισε ο χαμός!

Με τα αίματα να… ανάβουν, η κατάσταση κατέστη ανεξέλεγκτη, με τους ψυχραιμότερους να «κυνηγούν» τις παίκτριες των δύο ομάδων, ώστε να δώσουν ένα τέλος στο χάος. Όταν όλα ηρέμησαν, οι διαιτητές της αναμέτρησης χρέωσαν με αποβολή, οκτώ παίκτριες των Texas Southern και άλλες επτά των Southern, συνολικά 15! Επίσης, τιμωρήθηκαν με διπλό πρόστιμο. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό από τη διοίκηση της πρώτης ομάδας, ότι δε θα συμμετάσχει άλλο στο τουρνουά της Νοτιοδυτικής Περιφέρειας, ενώ η δεύτερη θα συνεχίσει με επτά παίκτριες.

Το ματς, ασφαλώς, είχε διακοπεί οριστικά, ενώ για την ιστορία οι Jaguars ήταν σε εκείνο το σημείο μπροστά στο σκορ, με 51-49, 12.5 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.