Ο Ζαν Τάμπακ αποτελεί τον εκλεκτό της διοίκησης της Μακάμπι Τελ Αβίβ για να αντικαταστήσει τον Γκάι Γκούντες στον πάγκο της, και να αναλάβει την αναδόμηση της ομάδας του «λαού», η οποία δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες της, όντας στο 1-4 στην Ευρωλίγκα, και στο 4-2 στο πρωτάθλημα Ισραήλ, μετά την χθεσινή (Σάββατο 14/11) της νίκη με 89-74 με αντίπαλο την Νες Ζιόνα. 

Ο 45χρονος Κροάτης τεχνικός, μετά το τέλος της πλούσιας καριέρας του ως παίκτης, ξεκίνησε ως σκάουτερ το 2005 με τους Νικς, ενώ μετά από βοηθός προπονητή για τρία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης (2006-2009) και ένα χρόνο στη Σεβίλλη (2009-2010), ανέλαβε την Τζιρόνα το 2011 ενώ την επόμενη σεζόν, αν και αρχικά ξεκίνησε στην Πολωνία και την Τρεφλ, στην συνέχεια μετακόμισε στην Λαμποράλ. Την περσινή σεζόν ήταν και πάλι στο πλευρό του Πάμπλο Λάσο στη Ρεάλ, όπου κατέκτησε τα πάντα, ενώ φέτος ανέλαβε την Φουενλαμπράδα με την οποία σε πέντε παιχνίδια έχει ρεκόρ 2-3, και θα την κοουτσάρει και σήμερα με αντίπαλο την Χιπουσκόα (19:00).

Οι διοικούντες της Μακάμπι, μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν για μια εβδομάδα, του πρόσφεραν συμβόλαιο ως το 2017, ενώ πλήρωσαν και ένα ποσό στην Ισπανική ομάδα για τον αποδεσμεύσει. Ο Τάμπακ θα αναλάβει την Μακάμπι από αύριο (Δευτέρα 16/11), έχοντας μπροστά του, το παιχνίδι «τελικό», με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα.