Η απόφαση για έναν παίκτη να βάλει τέλος στην καριέρα του, όταν μάλιστα αυτή έχει γνωρίσει σπουδαίες ατομικές στιγμές, δεν είναι κάτι εύκολο. Το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για τον Λιν Γκριρ, ο οποίος στα σχεδόν 36 του χρόνια (τα «κλείνει» τον Οκτώβριο), αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Δεν πρόκειται, βέβαια, για μία απόφαση της στιγμής, με τον πρώην «άσσο» του Ολυμπιακού να σκέφτεται εδώ και δύο χρόνια την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να ασχοληθεί πλήρως με τα οικογενειακά του καθήκοντα.

«Τα δύο τελευταία χρόνια, το σκεφτόμουν σοβαρά. Έχω καταφέρει να αγωνιστώ στο ΝΒΑ και στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Μου έχει λείψει να ασχολούμαι με τον γιο μου και τη γυναίκα μου. Δεκατρία χρόνια είναι πολλά και μόνο στα πέντε είχα την οικογένειά μου δίπλα. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Προέχει η οικογένεια, να μεγαλώσω μαζί της. Όταν ο γιος μου ήταν πιο νέος μπορούσε να ταξιδεύει μαζί μου, τώρα μεγαλώνει, πηγαίνει σχολείο. Αφήστε που είναι και αρκετά καλός στο μπάσκετ», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός, ο οποίος συνδέθηκε με τη σταδιακή επαναφορά του Ολυμπιακού στους εγχώριους και ευρωπαϊκούς τίτλους, φτάνοντας με το τότε σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη, στο Final-4 του 2009 στο Βερολίνο. Οι δύο εξαιρετικές του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, τον έφεραν στην Πόλη και την Φενέρμπαχτσε για δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι το σπουδαίο. Τελευταίος του σταθμός ήταν η Νταρουσάγακα Ντογκούς, ξανά στην Τουρκία. Δεν πρέπει, ασφαλώς, να λησμονούμε πως η αρχή της καριέρας του ήταν στην χώρα μας, με τα χρώματα της Νήαρ Ηστ, τη σεζόν 2002-2003, ενώ είχε αγωνιστεί και έναν χρόνο στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς, τη σεζόν 2006-2007.

Τα τελευταία χρόνια, δε διστάζει να επισκέπτεται την χώρα μας και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενθυμούμενους τη θητεία του στους «ερυθρολεύκους», ως και ενδεχομένως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Έχει μάλιστα αποκαλέσει «δεύτερο σπίτι» του την Ελλάδα, μην ξεχνώντας ποτέ τις μεγάλες «μάχες» των «αιωνίων».