Τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ζαλγκίρις Κάουνας και η ασυνέπεια στις πληρωμές προς τους  παικτες από τον πρόεδρο της ομάδας Βλαντιμίρ Ρομανόφ, οδήγησαν τον τελευταίο στην πόρτα… της εξόδου! Είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες, πως οι ατζέντηδες των παικτών της Ζαλγκίρις, είχαν αναλάβει δράση στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Ρομανόφ, πως αν δεν τακτοποιήσει εντός δεκαημέρου τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τους παίκτες, τότε εκείνοι θα αναζητούσαν νέα στέγη για τους πελάτες τους.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, η πίεση μεγάλωνε προς τον ισχυρό άνδρα της ομάδας και αυτός αποφάσισε να αποχωρίσει, όπως δήλωσε σε λιθουανικά μέσα ενημέρωσης ο διευθυντής της ομάδας Βιτόλντας Μασάλσκις: “Όποιος θέλει από δω και πέρα, μπορεί να πάρει την ομάδα. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση”. Προσωρινά την ομάδα θα κυβερνούν δύο βετεράνοι της ομάδας, ο Μοντέστας Παουλαούσκας και ο Ανατόλι Τσιουπκόβουι.

Αναμένουμε λοιπόν, τις εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι της Ζαλγκίρις Κάουνας, που δεν μοιάζουν σε τίποτα με το αγωνιστικό μέρος και την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα, όπου κατέλαβαν την πρώτη θέση αλλά και τώρα στο Top-16, που διεκδικούν ακόμα την πρόκριση στα προημιτελικά!