Μία ιστορία που έτρεχε από το 2017 είχε αίσιο τέλος καθώς ο Ρικ Πιτίνο και το Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ έφτασαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό αποσύροντας αμφότεροι την υπόθεση από τα δικαστήρια. Σε ραντεβού, που έλαβε χώρα την προηγούμενη βδομάδα και κράτησε για περίπου 9 ώρες, οι δύο πλευρές έφτασαν στον πολυπόθητο συμβιβασμό.

Να θυμίσουμε ότι ο Ρικ Πιτίνο είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του Πανεπιστημίου που εργαζόταν ως προπονητής για 16 χρόνια. Το Λούιβιλ είχε απολύσει τον Πιτίνο πριν από περίπου 2 χρόνια, μετά το ξέσπασμα σκανδάλου που αφορούσε την στρατολόγηση αθλητών με παράνομα μέσα που κόστισε τον κολεγιακό τίτλο του 2013.

Μία μεγάλη έρευνα του FBI έφερε στην επιφάνεια το σκάνδαλο που αφορούσε και το Λούιβιλ. Η διοίκηση του πανεπιστημίου αποφάσισε να απολύσει χωρίς προφανή λόγο, τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού καθώς η έρευνα δεν έφερε στο φως στοιχεία που να αποδεικνύουν την ανάμειξη του σε αυτό.

Στην συνέχεια, μετά την παράνομη απόλυση του Πιτίνο, ο 67χρονος προπονητής κατέθεσε μήνυση και ζητούσε αποζημίωση ύψους 40 εκ. δολαρίων. Παρόλα αυτά, προχθές οι δύο πλευρές έφτασαν στην πολυπόθητη συμφωνία με τον Αμερικανό προπονητή να συμπληρώνει στον εργασιακό του φάκελο ως παραίτηση την αποπομπή του από το Λούιβιλ.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν θα πάρει καμία χρηματική αποζημίωση, μετά τον συμβιβασμό. 

«Από σήμερα μπορώ να προχωρήσω σε ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή μου. Παρά την συμβουλή του δικηγόρου μου, αποσύρω την αγωγή απέναντι στο Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ. Είμαι περήφανος για ότι πέτυχα με την ομάδα μου στο Λούιβιλ. Είμαι ευγνώμων και περήφανος που προπόνησα τόσο αφοσιωμένους αθλητές».

Επίσης, είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που τελείωσε, αλλά ως πρώτος προπονητής είμαι υπεύθυνος για τις πράξεις όλων των μελών της ομάδας. Παραμένω παθιασμένος για το παιχνίδι και έχω ακόμη στόχους που θέλω να πετύχω. Από εδώ και εμπρός ξεκινώ τις διαδικασίες για την επιστροφή μου».

Πηγή:USA Today