Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο τουίτερ ο Ντρου Νίκολας. Ο Αμερικανός γκαρντ, παρά το γεγονός ότι βιολογικά μπορούσε αγωνιστεί για ακόμα 2-3 χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο, αποφάσισε να σταματήσει, καθώς μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ταλαιπωρήθηκε αρκετά και δεν κατάφερε να… στεριώσει σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε (Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Ο 32χρονος πλέον Ντρου Νίκολας, ο οποίος είναι ένα από τους καλύτερους Αμερικανούς σουτέρ τριών πόντων που έχουν περάσει από την Ευρώπη, πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα, όντας μέλος σπουδαίων ομάδων όπως είναι οι Ταού (Λαμποράλ Κούτχα πλέον), Μπενετόν Τρεβίζο, Εφές Πίλσεν (Εφές Αναντόλου πλέον), Παναθηναϊκός, Αρμάνι Μιλάνο και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σε όσες ομάδες όμως κι αν αγωνίστηκε με καμία δεν κατάφερε να δεθεί περισσότερο από τον αγαπημένο του (όπως λέει συνεχώς) Παναθηναϊκό, με τον οποίο έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του κατακτώντας δύο φορές την Ευρωλίγκα (2009, 2011). Από τις μεγαλύτερες ατομικές διακρίσεις του ήταν η ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκα το 2006, παίρνοντας το βραβείο “Αλφόνσο Φορντ” (18,4 πόντους μ.ο.), ενώ το 2005 ήταν ο πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Λιβόρνο (22,8 πόντους μ.ο.).

Στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (2009, 2010, 2011) και ένα κύπελλο (2009). Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ετορε Μεσίνα, με την οποία ξεκίνησε φέτος τη σεζόν, αλλά αποχώρησε γρήγορα καθώς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Ιταλού τεχνικού.

Μετά την αποχώρησή του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ντρου Νίκολας ξεκίνησε νέα καριέρα, εξίσου συναρπαστική κι ενδιαφέρουσα (όπως λέει ο ίδιος), αυτή του τηλεσχολιαστή στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Δεν αποκλείεται λοιπόν το μπάσκετ να έχασε έναν μεγάλο σκόρερ αλλά να κερδίσει στο μέλλον έναν σπουδαίο εκφωνητή…