Τον Νοέμβριο του 2015, μία αρνητική είδηση θα «σκέπαζε» το παγκόσμιο μπάσκετ, με τους ιατρούς να κάνουν διάγνωση για όγκο στον εγκέφαλο του Κάιλ Κούριτς. Άπαντες, με το σύνθημα «Είμαστε μαζί σου», στάθηκαν στο πλευρό του φόργουορντ της Γκραν Κανάρια, ο οποίος μόνο αρνητικά δεν είδε αυτή την κατάσταση που προέκυψε για τον ίδιο. Το σπουδαίο του «μέταλλο» ως ανθρώπου, είχε φανεί στα λόγια του σε συνέντευξη στο Basketblog.gr, λίγο καιρό πριν επανέλθει στα παρκέ.

Η περιπέτεια αυτή, αποτελεί οριστικά παρελθόν, όπως απέδειξε ο ίδιος στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν για την ομάδα του, οδηγώντας τη στο δρόμο προς τον πρώτο τίτλο. Στην πάντοτε «αφιλόξενη» Βιτόρια, ήταν αυτός που έδειξε το δρόμο προς την πρόκριση στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας, στο παιχνίδι με αντίπαλο την ανανεωμένη Μπασκόνια του Σίτο Αλόνσο. Η ομάδα των Καναρίων Νήσων βέβαια, έχει επίσης αρκετά νέα πρόσωπα, όπως ο προπονητής Λουίς Κασιμίρο, αλλά ο Κούριτς είναι μία σταθερή αξία.

Σκοράροντας 24 πόντους με 4/6 τρίποντα και κερδίζοντας τρία ριμπάουντ σε σχεδόν 26 λεπτά συμμετοχής, δήλωσε για ακόμη μία φορά με δυναμικό τρόπο, πως είναι παρών για να ηγηθεί της επόμενης ημέρας της Γκραν Κανάρια. Οι φιλοδοξίες του, ασφαλώς, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, ξεπερνούν την εν λόγω ομάδα και την ίδια ώρα, δείχνει πως αξίζει την ευκαιρία του στο υψηλότερο επίπεδο.

Προς το παρόν, πάντως, παραμένει ως ένας από τους εγγυητές της παραμονής της Γκραν Κανάρια, μεταξύ των κορυφαίων ισπανικών ομάδων…