Μία ξεχωριστή ιδέα, φαίνεται πως σκέφτηκαν οι διοργανώτριες αρχές του Ευρωμπάσκετ του 2015, με βάση το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Η FIBA Europe, η FIBA και η Connor Sports, διάλεξαν τη σημερινή ημέρα (23/3), προκειμένου να παρουσιάσουν το σχέδιο των τεσσάρων γηπέδων, στα οποία θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του κορυφαίου ευρωπαϊκού γεγονότος.

Η ιδιαιτερότητα που υφίσταται, λοιπόν, είναι ότι κάθε παρκέ, είναι στα «χρώματα» της εκάστοτε διοργανώτριας χώρας, δίνοντας ένα μήνυμα για το πόσο ξεχωριστό είναι αυτό το Ευρωμπάσκετ, ενώνοντας τη Γηραιά Ήπειρο… δια της οδού του αθλητισμού. Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ, δήλωσε συγκεκριμένα: «Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ, η διοργάνωση θα λάβει χώρα σε τέσσερις χώρες και πέντε διαφορετικά γήπεδα. Τα συγκεκριμένα γήπεδα, λοιπόν, εκφράζουν τη μοναδική ενέργεια που βγάζει το τουρνουά και αποτελούν το τέλειο σκηνικό για αυτή την απαράμιλλη μπασκετική εμπειρία!»

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι η πρώτη φάση διεξάγεται σε Λιλ (Γαλλία), Βερολίνο (Γερμανία), Ρίγα (Λετονία) και Ζάγκρεμπ (Κροατία), με την Εθνική μας ομάδα να βρίσκεται στον όμιλο της έτερης χώρας της Βαλκανικής Χερσονήσου.