Οι υπέρμαχοι της Αδριατικής Λίγκας χαμογελούσαν τις τελευταίες ώρες θεωρώντας ότι το επεξεργασμένο σχέδιο που παρουσίασαν στη FIBA ήταν ικανοποιητικό και θα οδηγούσε στην εκτόνωση της κρίσης, όμως, οι σημερινές πληροφορίες από τη Γενεύη μόνο προς αυτή την εξέλιξη δεν συνηγορούν.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία επιμένει με αποφασιστικότητα στην άρση αναγνώρισης της Αδριατικής λίγκας και έστειλε την τελευταία προειδοποίηση σε όσους δλώσουν συμμετοχή σε αυτή για αποκλεισμό από τα διεθνή μπασκετικά δρώμενα.

Το θέμα ενδέχεται να έχει ραγδαίες εξελίξεις, αφού αν οι Κροάτες και οι Σέρβοι, τραβήξουν τον δικό τους δρόμο, κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη!

 Για κάτι τέτοιο εξουσιοδοτήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν, ενώ η συνεδρίαση του κεντρικού γραφείου στο Τόκιο στις 5 Αυγούστου… αναβάμισε την ατζέντα της, κρίνεται ως “καθοιστική” και κλήθηκαν εκτάκτως να συμμετάσχουν και μέλη εκτός γραφείου, όπως ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος ως πρόεδρος της επιτροπής της “νέας διακυβέρνησης” του παγκόσμιου μπάσκετ, προεκιμένου βάσει αυτού του καταστατικού να επικυρωθούν οι όποιοες αποφάσεις.