Με “μπρέικ” στο “μπρέικ” απάντησε η Ρόμα, η οποία κέρδισε εκτός έδρας την Καντού με 74-69, ισοφάρισε τη σειρά και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού ο έβδομος και τελευταίος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να βρεθεί στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος και πλέον θα πρέπει να κερδίσει ξανά στην… “αιώνια” πόλη.

Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έδειξαν για ακόμα μία φορά τον χαρακτήρα τους φέτος, ήταν οι Γκος (17π), Ντατόμε (11π) και Λαβάλ (16π), ενώ από την Καντού, η οποία δεν βρέθηκε σε καλή μέρα επιθετικά, ξεχώρισαν οι Τάιους (12π) και Λόινεν (10π).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα και πήραν ένα μικρό προβάδισμα (19-14), χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα. Από κει και πέρα η Ρόμα ανέβασε την απόδοσή της, βρήκε τις απαντήσεις στην άμυνα του ομοσπονδιακού μας προπονητή κι έφερε τον αγώνα στα μέτρα της.

Στο τελευταίο λεπτό ο Τάιους μείωσε στο καλάθι για την Καντού (71-69), ο Γκος όμως ήταν ο παίκτης, που σημείωσε το κρίσιμο καλάθι για τους φιλοξενούμενους, κάνοντας το 73-69 και κάπου εκεί τελείωσε ο αγώνας. Η έβδομη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (6/6)

Αναλυτικά τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Βαρέζε – Σιένα (2-3)
Ρόμα – Καντού (3-3)