Σε μία συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στο sport-express.ru, o Μίλος Τεόντοσιτς έδωσε ουκ ολίγες απαντήσεις τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τις ομάδες όπου αγωνίζεται, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Ο Σέρβος πλέι-μέικερ, αναφέρθηκε μάλιστα στο τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να γίνει μπασκετμπολίστας, ενώ διευκρινίζει ότι ουσιαστικά η προοπτική του ΝΒΑ ποτέ δεν τον ενθουσίασε. Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συμβολή του Σάσα Τζόρτζεβιτς στη διατήρηση της Εθνικής Σερβίας μεταξύ των κορυφαίων δυνάμεων.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το ποια ήταν η μεγαλύτερη απώλεια για την ΤΣΣΚΑ, Κιριλένκο, Κάουν ή Ουίμς: «Κατά τη γνώμη μου είναι αυτή του Κάουν, καθώς ήταν πολύ σημαντικό στοιχείο στο σύστημά μας. Επίσης, είχε διαβατήριο Ρωσίας που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο κι αυτό».

Για την τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ με τη Σερβία: «Η τέταρτη θέση είναι ένα καλό αποτέλεσμα, καθώς φτάσαμε πολύ κοντά στα μετάλλια. Αλλά, είμαστε επαγγελματίες και δεν υπάρχει χρόνος για συναισθηματισμούς, είτε μιλάμε για νίκες, είτε για ήττες. Πρέπει να προχωράμε».

Για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς: «Κανείς δεν μας πιστεύει περισσότερο από τον Τζόρτζεβιτς. Από την πρώτη μέρα που ήρθε μας είπε: “παιδιά μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό και το σερβικό μπάσκετ να επιστρέψει στην παλιά του δόξα”. Αυτό το λέει συνεχώς».

Για το πώς ξεκίνησε το μπάσκετ: «Το ταξίδι μου ξεκινά από το ποδόσφαιρο. Για επτά χρόνια έπαιζα ως τερματοφύλακας. Ακόμη και τώρα μπορώ να κάτσω στο τέρμα. Φυσικά και κάνω πλάκα. Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, ο μεγάλος μου αδερφός, ο Γιόβαν, ασχολήθηκε με το μπάσκετ και μία μέρα με πήρε μαζί του. Ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά και από τότε δεν έχασα προπόνηση».

Για το γεγονός πως δεν δοκίμασε ποτέ το NBA: «Υπάρχουν δύο λόγοι εδώ. Πρώτον, ας πούμε ότι όλοι οι καλοί Ευρωπαίοι πάνε εκεί. Ποιον θα βλέπουμε εδώ; Ποιος θα φαίνεται νεότερος; Θεωρώ πως δεν είναι απαραίτητα καλό να πηγαίνουν όλοι στο NBA. Επίσης, δεν θέλω να ακολουθήσω το μονοπάτι μεγάλων Ευρωπαίων παικτών, όπως Γιασικεβίτσιους, Σπανούλης, Τζόρτζεβιτς και Ντανίλοβιτς. Πήγαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά επέστρεψαν ύστερα από ένα ή δύο χρόνια γιατί δεν έπαιξαν αρκετά. Δεύτερον, αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι καθόλου το NBA, γιατί έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Άλλωστε, δεν νομίζω να με θέλει κανείς στα 30 μου εκεί».

Για τις έντονες αντιδράσεις που έχει με τους διαιτητές: «Το σκέφτομαι αρκετά. Η αλήθεια είναι ότι ζω έντονα τα παιχνίδια. Δεν θέλω να χάνω. Γι’ αυτό καμιά φορά χάνω τον έλεγχό μου. Δεν λέω ότι αυτό είναι σωστό. Είναι 100% λάθος και προσπαθώ σκληρά να ελέγξω τα συναισθήματά μου. Αλλά, αν με βλέπατε πριν από δέκα χρόνια ήταν ακόμη χειρότερη η κατάσταση. Μέσω της εμπειρίας μαθαίνεις πώς να ελέγξεις την κατάσταση».