Τα τελευταία τρία χρόνια, είχε γίνει γνωστός περισσότερο ως ένας «άνθρωπος των ανόδων». Τη διετία 2013-2015, είχε βοηθήσει τη Μονακό σε δύο συνεχόμενους προβιβασμούς (8.5 πόντοι και 5.1 ριμπάουντ ανά αγώνα κατά μέσο όρο), με τους Μονεγάσκους να είναι πλέον μία από τις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος. Δεν την ακολούθησε, ωστόσο, την επόμενη σεζόν και αποφάσισε να ενισχύσει τη ρακέτα της Τουλόν, ώστε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, φτάνοντας προ ολίγων μηνών στα «μεγάλα σαλόνια» (μ.ο. 11.7 πόντων και 6.8 ριμπάουντ για κάθε ματς). 

tornato monaco

Ο Τζόναθαν Τορνατό, όμως, δεν ήθελε η νέα χρονιά να τον βρει πάλι σε χαμηλότερη κατηγορία. Στα 27 του χρόνια, ο Γάλλος σέντερ ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην LNB, ύστερα από επτά χρόνια και την τελευταία του παρουσία σε αυτή, όταν αγωνιζόταν στην Ντιζόν. Στην Αντιμπ, δείχνει πως βρήκε ακόμη ένα σύλλογο, όπου καλείται να «εκτελέσει» μία ειδική αποστολή και θα αποτελεί αναπόσπαστο «κομμάτι», με τους «Καρχαρίες» να «σοκάρουν» τη Σαλόν/Ρεμς στην πρεμιέρα με το τελικό 77-92.

tornato toulon

Ο Τορνατό, ήταν εκ των πολυτιμότερων παικτών της Αντιμπ, σημειώνοντας 17 πόντους με τέσσερα ριμπάουντ και φτάνοντας στους 19 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Με αυτό τον τρόπο, ψηφίστηκε ως έκτος παίκτης της πρώτης αγωνιστικής, κερδίζοντας τον τίτλο του παίκτη που έχει «ενσαρκώσει» εδώ και αρκετά χρόνια.

«Ο ρόλος του παίκτη που έρχεται από τον πάγκο είναι εξίσου σημαντικός», είπε σε δηλώσεις του, δείχνοντας την αλτρουϊστική νοοτροπία του, ενώ στο παρκέ απέδειξε πως «χτίζει» σε γερές βάσεις ένα σπουδαίο μέλλον. Μετά από αρκετό καιρό περιπλάνησης στα χαμηλότερα «πατώματα», ίσως έχει έρθει η δική του ώρα…