Ο αποκλεισμός της Μακάμπι Τελ Αβίβ από τους τελικούς του ισραηλινού πρωταθλήματος, από την Χάποελ Εϊλάτ, σίγουρα έχει προκαλέσει τεράστιο «σοκ» στις τάξεις μίας ομάδας που πέρυσι πανηγύριζε την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης, με τον απίστευτο τρόπο που την είχε πετύχει στο Μιλάνο. Παράλληλα, ήταν η αναμφισβήτητη κυρίαρχος εντός συνόρων, αλλά φέτος μέχρι και αυτό άλλαξε. Ως εκ τούτου, είναι βέβαιο πως η διοίκηση θα θέλει να προχωρήσει σε «βαθιές τομές», εν όψει της συνέχειας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Πικ, θα γίνει αρχικά ένα μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα» στο ρόστερ, το οποίο δεν αποκλείεται να ξεκινήσει από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο Έλληνας σέντερ, μπορεί να έχει γίνει «ένα» με τον κόσμο και να απολαμβάνει την εκτίμηση της διοίκησης, η οποία του είχε σταθεί όταν το καλοκαίρι είχε αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που είχαν επανέλθει, αλλά η φετινή του συμβολή και μερικές συμπεριφορές του που μεταδόθηκαν ως παρεκτροπές του ιδίου, τον έφεραν αρχικά στο περιθώριο. Ίσως να είναι και η ώρα να αποχαιρετήσει την ομάδα, στην οποία ταίριαξε όσο πουθενά αλλού.

Ένας άλλος παίκτης που δείχνει να αποχωρεί σίγουρα, είναι ο Τζέρεμι Πάργκο, ο οποίος φαίνεται να έχει πρόταση από ομάδα της Κίνας, ενώ ο Πίνι Γκέρσον πολύ δύσκολα θα συνεχίσει ως βοηθός προπονητή.