Κυρώσεις θα έχουν οι παίκτες οι οποίοι θα αποφασίσουν να μην ενισχύσουν την εθνική Ισραήλ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Amiram Halevi, έστειλε επιστολή στα κεντρικά της FIBA, με αποδέκτες τον πρόεδρο Horacio Muratore και τον γενικό γραμματέα Patrick Baumann, αλλά και στην FIBA Europe, εκφράζοντας την στήριξή του στο νέο σύστημα που περιλαμβάνει αγώνες μεσούσης της σεζόν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο Halevi υποστηρίζει πως το σύστημα αυτό θα αυξήσει την προβολή της εθνικής, θα επιτρέψει σε περισσότερους παίκτες να φορέσουν το εθνόσημο και οι οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ομάδα τους περισσότερο στο «σπίτι» της. Μάλιστα, παραδόξως αναφέρει πως το σύστημα αυτό «είναι πιο βολικό για τους παίκτες».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιστολή αναφέρεται ότι η ομοσπονδία του Ισραήλ θα επιμείνει να αγωνιστούν οι παίκτες με το εθνόσημο στα προκριματικά και όσοι δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες, θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις, τις οποίες θα αποφασίσει η ομοσπονδία.