Με πρωταγωνιστή των τελευταίων δευτερολέπτων τον Μπόμπι Ντίξον, η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να «αποδράσει» από την «Volkswagen Arena» με 79-78 επί της Νταρουσάφακα, στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός γκαρντ με τουρκικό διαβατήριο, αφού πρώτα από ολέθριο λάθος του προσέφερε δύο βολές στον Μπραντ Ουοναμέικερ δύο βολές για το προσπέρασμα των γηπεδούχων, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δύσκολο λέι απ της χάρισε το «διπλό», αφού στη λήξη ο Ουοναμέικερ αστόχησε από τα 4.5 μέτρα για σουτ δύο πόντων.

Σε ένα παιχνίδι αμφίρροπο εξαρχής, οι δύο ομάδες εναλλάχθηκαν ουκ ολίγες φορές στο «τιμόνι», με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ να είναι οι πρώτοι που ξέφυγαν με διαφορά οκτώ πόντων λίγο πριν τα μέσα της τρίτης περιόδου, χάρη σε σερί 10-0 (56-48 στο 24′). Με τους Νάναλι και Βέσελι να «τραβούν κουπί», όμως, το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επανήλθε άμεσα και με καλάθι του πρώτου προηγήθηκε με 60-61 στο 27ο λεπτό, για να τελειώσει την τρίτη περίοδο προηγούμενο με διαφορά τριπόντου (60-63).

Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Βέσελι στα πρώτα 2.5 λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου έφεραν αυτή την φορά την Φενέρ μπροστά σε απόσταση οκτώ πόντων (60-68 στο 33′) και ήταν η ώρα των γηπεδούχων για την ολική επαναφορά. Ο Κλάιμπερν βρισκόταν σε «οργιώδη» κατάσταση, με τον Ουοναμέικερ να τον ακολουθεί και παρά τις «ανάσες» που προσέφερε στην ομάδα του ο Νάναλι έξω από τη γραμμή των 6.75, ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε το κλέψιμό του από τον Ντίξον για να σημειώσει το 78-77 στα 29″ πριν την εκπνοή. Ο τελευταίος λόγος, ωστόσο, θα ανήκε στο δεύτερο, ο οποίος με τρομερά δύσκολα λέι απ μπροστά στον Κλάιμπερν σημείωσε το τελικό σκορ, αφού από το ίδιο σημείο ο Ουοναμέικερ αστόχησε στην εκπνοή.

Δεκάλεπτα: 22-23, 44-44, 60-63, 78-79