Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με άνεση της Ουσάκ, στην έδρα της, με σκορ 81-64, κάνοντας έτσι το 2-0 που της δίνει την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρκικού πρωταθλήματος, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία εκ των Γαλατάσαραϊ και Καρσίγιακα.

Η ομάδα του Ζέλικο  Ομπράντοβιτς διπλασίασε τις νίκες στην προημιτελική σειρά, έχοντας κορυφαίο τον Πέρο Άντιτς με 18 πόντους  και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Ντατόμε σημείωσε 15 πόντους. Νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Γιαν Βέσελι με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ . Ο Κώστας Σλούκας αγωνίστηκε 19:30 λεπτά και πέτυχε 5 πόντους.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Πολ Χάρις με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο Έκπε Ούντοχ μπορεί να μην αγωνίστηκε αλλά οι συμπαίκτες και ο το προπονητικό τιμ φρόντισαν να του ευχηθούν  για τα γενέθλιά του, μέσα από ένα βίντεο που έφτιαξαν.                                                                                                                                                      

Ο αγώνας στην Σμύρνη ανάμεσα στην Καρσίγιακα και την Γαλατάσαραϊ επεφύλασσε και άλλο ένα μπρέικ στην σειρά τον προημιτελικών του τουρκικού πρωταθλήματος. Η φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κερδίσουν με 65-62 την Καρσίγιακα , ουσιαστικά την τελευταία στιγμή και έτσι η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί στην Κωνσταντινούπολη στον τρίτο αγώνα.

Μια ανάσα πριν τον αποκλεισμό έδειχνε να βρίσκεται η Γαλατάσαραϊ, 4 λεπτά πριν το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου και  σκορ να είναι 62-56, με την ομάδα του κόουτς Αταμάν, όμως να μην έχει πει την τελευταία της λέξη. Τρέχοντας ένα σερί 0-9 και με ένα εκπληκτικό τρίποντο του Έρικ ΜακΚόλουμ  72” πριν την λήξη κατάφεραν να πάρουν το παιχνίδι και να πάνε την σειρά στον τρίτο αγώνα.

Για τους φιλοξενούμενους πρώτος σκόρερ ήταν ο Λάσμε με 16 πόντους , όπως 16 πόντους σημείωσε και ο Μίτσοφ. Από  την Καρσίγιακα  ξεχώρησε ο Ράιτ ενώ από 11 πόντους σκόραραν  Γκάμπριελ και Αμπερκρόμπι.

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια απρόοπτη στιγμή του αγώνα, όπου ο Στεφάν Λάσμε έκανε έμετο, στα 12″ πριν το φινάλε, προκαλώντας ανησυχία για λίγο στο τεχνικό επιτελείο και τους συμπαίκτες του.