Μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του Τούρκικου Πρωταθλήματος αναδείχθηκε η Φενέρμπαχτσε των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κώστα Σλούκα, αφού επικράτησε με 92-74 της Γαλατασαράι.

Το πρώτο μέρος του ματς ήταν ισορροπημένο με την Γαλατά να είναι καλύτερη και πιο συγκεντρωμένη με αποτέλεσμα να έχει το ελάχιστο προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-20). Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι δεν άλλαξαν αγωνιστική συμπεριφορά, απλά ήταν λίγο πιο εύστοχοι και πήγαν με δικό τους προβάδισμα στα αποδυτήρια της τάξης των 2 πόντων (41-39). Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του ντέρμπι, αφού η Φενέρ δέχθηκε μόλις 7 πόντους και σημείωσε 21 και συνεπώς «εκτόξευσε» την διαφορά στο +16 (62-46). Το τελευταίο μέρος τους ματς ήταν μπασκετικό «show» με τις δύο ομάδες να μην παίζουν άμυνα και οι επιθέσεις τους να παίρνουν «φωτιά». Αυτό φυσικά ευνόησε την Φενέρ η οποία επικράτησε στο τέλος με 92-74.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο εντυπωσιακός Γιαν Βέσελι που έκανε double double με 22 πόντους (9/10 διπ.) και 10 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Κώστας Σλούκας με 12 πόντους (4/6 σουτ) και 7 ασίστ. Επίσης ξεχώρισε και ο Ντατόμε με 15 πόντους (5/7 σουτ) και 4 ριμπάουντ. Από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκε μόνο ο Γκιουλέρ με 14 πόντους (5/12 σουτ), 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ.