Οι ομοσπονδίες που τάσσονται στο πλευρό της FIBA, στον «πόλεμο» που υπάρχει με την Ευρωλίγκα, συνεχίζουν να αυξάνονται και η Παγκόσμια Ομοσπονδία μετρά από σήμερα τρεις «συμμάχους». Μετά τους Σλοβένους, η τουρκική και η ιταλική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης έχουν αποφασίσει επίσης να στηρίξουν το εγχείρημα του Basketball Champions League.

Οι δύο αυτές ομοσπονδίες, θα προβούν στα ίδια «βήματα» με τις προηγούμενες που δήλωσαν τη στήριξή τους στην FIBA και θα ζητήσει από τις ομάδες τους να συμμετάσχουν στην νέα της διοργάνωση. Η άρνηση των τελευταίων, ασφαλώς, είναι πολύ πιθανό να επιφέρει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, όπως ισχύει επί παραδείγματι στην περίπτωση της ΑΕΚ, από την οποία η ΕΟΚ έχει ζητήσει να αποσύρει τη συμμετοχή της στο Eurocup.

Τόσο η Τουρκία όσο και η Ιταλία βέβαια, αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το Champions League, καθώς διαθέτουν ισχυρές ομάδες, οι οποίες μπορούν να της δώσουν «αίγλη». Με τις χώρες που υποστηρίζουν την FIBA να γίνονται ολοένα περισσότερες, κρίσιμης σημασίας ασφαλώς είναι το ερώτημα, για το ποια θα είναι η αντίδραση της Ευρωλίγκα, η οποία βλέπει το Eurocup να αποδυναμώνεται.