Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση κι επίσημα ανακοίνωσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, βάζοντας τέλος σε μία μεγάλη καριέρα με πολλές επιτυχίες και τίτλους τόσο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων όσο και σε επίπεδο συλλόγων. Ένας σπουδαίος αθλητής, από τους καλύτερους περιφερειακούς, που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ, με πάρα πολλά ρεκόρ κι ατομικές διακρίσεις στη συλλογή του.

Ο 36χρονος πλέον παίκτης έφτασε δύο φορές στην κορυφή της Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μία φορά στην κορυφή της Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος και μία φορά στη δεύτερη θέση του κόσμου με την Εθνική Ελλάδος, ενώ σε ατομικό επίπεδο οι μεγαλύτερες διακρίσεις του ήταν η ανάδειξή του σε καλύτερο Ευρωπαίο του κόσμου το 2006 (διαδεχόμενος τον Ντιρκ Νοβίτσκι) και πολυτιμότερο παίκτη της Ευρωλίγκα τη σεζόν 2006-07.

O “τσάρος” της ΤΣΣΚΑ έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την καριέρα του, αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο και κατακτώντας ακόμα δύο τίτλους, το ρώσικο πρωτάθλημα και τη VTB λίγκα. Μάλιστα, μπορεί να μην κατέκτησε την Ευρωλίγκα για τρίτη φορά (κάτι που ήθελε πάρα πολύ), αλλά αγωνίστηκε σε ακόμα ένα φάιναλ φορ, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση με 9 συμμετοχές, όσες έχει κι ο Αλβέρτης.