Ο Χοσέ Καλντερόν αποφάσισε να πει αντίο στην Εθνική ομάδα της Ισπανία μετά από ακόμα ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 35 ετών. Ο έμπειρος γκαρντ τα τελευταία 15 χρόνια που οι Ισπανοί έχουν «σαρώσει» σχεδόν τα πάντα στο διάβα τους ήταν ένα από τους βασικούς λόγους που το πέτυχε αυτό με το εξαιρετικά μυαλωμένο παιχνίδι του και το φαρμακερό του σουτ.

Σήμερα λοιπόν σε συνέντευξη τύπου που έγινε παρουσία του Προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Χόρχε Γκαρμπαχόσα, ο Καλντερόν είπε επίσημα αντίο και μάλιστα έκανε δηλώσεις στις οποίες είπε: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφήσω την εθνική. Περισσότερο από τις επιτυχίες απόλαυσα τα όσα πέρασα μαζί με αυτή την παρέα. Αφήνω λοιπόν στην άκρη τα οκτώ μετάλλια που πήρα και κρατάω πως απέκτησα μια δεύτερη οικογένεια την οποία θα έχω για πάντα». Μάλιστα ο Ισπανός παίκτης του NBA ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος όταν μιλούσε, αλλά στη συνέχεια ξαναβρήκε το γνωστό χαμόγελο του.

 Δείτε εικόνες από την συνέντευξη τύπου:

 

Λίγα λόγια για την καριέρα του:

Ο Καλντερόν έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας το 1998 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, ενώ το ντεμπούτο του με την ομάδα Ανδρών το έκανε στο Μουντομπάσκετ του 2002. Ο απολογισμός του Καλντερόν με την Ισπανία είναι εντυπωσιακός, 8 μετάλλια μεταξύ των οποίων 3 Ολυμπιακά (2 ασημένια, 1 χάλκινο), 4 μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ (1 χρυσό, 2 ασημένια και 1 χάλκινο) και ίσως το πιο ξεχωριστό μετάλλιο της «Φούριας Ρόχας» η κορυφή του κόσμου και το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006. Ένα μεγάλο κεφάλαιο της Ισπανία πλέον έκλεισε με την αποχώρηση του Καλντερόν και δύσκολα το κενό του θα αναπληρωθεί.

Δείτε βίντεο από την καριέρα του: