Η Μέγκα Μπέμαξ του Μίσκο Ραζνάτοβιτς θα αντιμετωπίσει απόψε(20/9,20:30) την ΑΕΚ σε φιλική αναμέτρηση στο Βελιγράδι έχοντας στο ρόστερ της πολλούς νέους Σέρβους- και όχι μόνο- παίκτες που ψάχνουν την ευκαιρία τους.

Η ομάδα ξεκίνησε με διαφορετικό όνομα το 1998 με την ονομασία Avala Ada στο Βελιγράδι από μία ομάδα ανθρώπων που δούλευαν στο εργοστάσιο συσκευασιών Avala Ada.

Μέσα σε 6 χρόνια,μέσα από το αθλητικό πρόγραμμα της εταιρίας, η ομάδα έφτασε από την κατώτερη κατηγορία του Σερβικού μπάσκετ στην δεύτερη τη τάξη της χώρας. Eν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς και η εταιρία  εκπροσώπησης παικτών, «BeoBasket Sports Agency».

Από το 2005 και μετά, η ομάδα μεταμορφώθηκε σε ένα «εργοστάσιο» παραγωγής ταλέντων εντός της πόλης του Βελιγραδίου. Ο Ραζνάτοβιτς εκμεταλλεύτηκε τις διασυνδέσεις του για να φέρνει νεαρούς ταλαντούχους παίκτες στην ομάδα.

Το 2005, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, η Μέγκα Μπέμαξ ανέβηκε στην ανώτερη κατηγορία της χώρας και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Μετά από 11 χρόνια ύπαρξης, κάτω από τη νέα διοίκηση, η ομάδα του Βελιγραδίου έφτασε στον πρώτο τίτλο της ιστορίας της κατακτώντας το Κύπελλο Σερβίας της σεζόν 2015-2016 επικρατώντας της Παρτιζάν με 86-80 στον τελικό.

Πολλοί παίκτες κάνουν πλέον καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο έχοντας βγει από τα σπλάχνα της ομάδας. Συγκεκριμένα, κορωνίδα της παραγωγής της ομάδας του Ραζνάτοβιτς αποτελεί,δεδομένα, ο Νίκολα Γιόκιτς, που «σαρώνει» στο NBA με την φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς.

Ακόμη, οι Νέναντ Κρίστιτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς αποτελούν «προϊόντα» της Μέγκα, που φαίνεται να έχει έφεση στην παραγωγή ικανών σέντερ καθώς και ο Νικόλα Πέκοβιτς έχει ξεκινήσει από την ομάδα του Ραζνάτοβιτς.

Επίσης,.ο Βασίλϊε Μίσιτς και ο Κόρεϊ Ουέμπστερ, που έβγαλε μάτια με τις εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας με την Νέα Ζηλανδία, αγωνίστηκαν στην Μέγκα Μπέμαξ για τέσσερις(2010-2014) και μία σεζόν(2015), αντίστοιχα.

Τέλος, ο Ίβιτσα Ζούμπακ των Κλίπερς και ο Γκόγκα Μπιτάτζε, που θα αγωνιστεί φέτος στους Πέισερς, προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας του Βελιγραδίου, ενώ από εκεί ξεκίνησε και ο…δικός μας Βλάντο Γιάνκοβιτς.

 

 

Tags:
Διεθνή