Μετά το πολύ καλό της ξεκίνημα, στα προκριματικά του Eurobasket 2017, μετρώντας 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, η εθνική Βελγίου επέστρεψε στην βάση της και σήμερα(5/9) υποδέχτηκε παιδιά των Special Olympics.

Παρά την κούραση των παικτών του Βελγίου από τις αναμετρήσεις για τα προκριματικά του επόμενου Eurobasket και την όχι και τόσο καλή φιλοξενία των Ελβετών, οι διεθνείς υποδέχτηκαν με χαρά τα παιδιά των Special Olympics και πέρασαν χρόνο μαζί τους, μιλώντας και παίζοντας μπάσκετ.

 Τι καλύτερος τρόπος να αφήσεις πίσω σου μία απαράδεκτη φιλοξενία χωρίς κλιματισμό, δίμετρα κρεβάτια και το πιο σημαντικό, αρκετό φαγητό για να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της ομάδας (ναι όλα αυτά έγιναν στην Ελβετία), από το να περνάς χρόνο με αυτά τα παιδιά που δεν τα παρατάνε μπροστά στις δυσκολίες και χαίρονται την «μαγεία» του αθλητισμού.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας του Βελγίου και υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας, Στέφανος Γκαραλέας, ανάρτησε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία στην οποία ποζάρουν μαζί οι Βέλγοι διεθνείς και τα παιδιά των Special Olympics, γράφοντας:

«Μια Εθνική ομάδα που έχει τον ρόλο της και στην κοινωνία». 

special olympics velgio