Το ισπανικό πρωτάθλημα δε σταματά να ανταπτύσσεται, έχοντας ήδη εξαπλωθεί σε παγκόσμια κλίμακα, αναφορικά με την φήμη του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως την προσεχή αγωνιστική περίοδο, θα αποτελέσει την τρίτη λίγκα μετά το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα, που θα προβληθεί σε πάνω από 100 χώρες εκτός των συνόρων εκείνης της Ιβηρικής Χερσονήσου, με τον πρόεδρο της ACB Φρανθίσκο Ρόκα, να αποκαλύπτει αυτό το εντυπωσιακό νούμερο.

Ενδεικτική της προόδου του πρωταθλήματος, άλλωστε, είναι η γεμάτη πολυτέλεια παρουσίασή του, στο ακροατήριο των κεντρικών γραφείων της ACB, η οποία πραγματοποιήθηκε με οικοδεσπότες το δημοσιογράφο Αντόνιο Λομπάτο και τον κωμικό Γκόγιο Χιμένεθ. Ο δεύτερος, ήταν εκείνος που φρόντισε να ξεκινήσει η εκδήλωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα, να προσφέρει δηλαδή απλόχερα γέλιο μέσα από πολύ έξυπνες ατάκες, στους υψηλούς προσκεκλημένους που βρέθηκε στην αίθουσα. Στη συνέχεια, ο κύριος Ρόκα πήρε το λόγο και αφού μίλησε για τη «γιγάντωση» του προϊόντος του οποίου είναι κύριος υπεύθυνος, θέλησε αφενός να ευχαριστήσει τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας που συμβάλλουν στην άνοδο της φήμης του εγχωρίου πρωταθλήματος σε μεγάλο βαθμό, αφετέρου να δώσει τις καλύτερες ευχές του στον Πέτερι Κόπονεν για την κατάσταση της υγείας του, αν και ο Φινλανδός γκαρντ έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο.

Κάπου εκεί, η εκδήλωση πέρασε στο «κυρίως πιάτο», η οποία αφορούσε την «παρέλαση» των 17 ομάδων. Η πρωτοποριακή ιδέα της ACB, προέβλεπε την εκπροσώπηση των συλλόγων από έναν παίκτη τους κι έναν ακόμη διάσημο, είτε από τον χώρο του αθλητισμού είτε εκείνον της τέχνης, της δημοσιογραφίας ή… της εξέδρας. Στην τελευταία περίπτωση, εντύπωση έκανε η είσοδος του χάλκινου Ολυμπιονίκη με την «Φούρια Ρόχα», Βίκτορ Κλαβέρ, ως εκπροσώπου της Μπαρτσελόνα μαζί με ένα διάσημο οπαδό της, τον Ερνέστο Καρίγιο.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε ερώτηση αναφορικά με κούπα για την Ανδόρα, απάντησε άμεσα πως «από τότε που άρχισα να παίζω μπάσκετ, ξέρω πως τίποτα δεν είναι αδύνατο», συνοδευόταν από τον ράπερ Οκτούσο, ο οποίος έκανε μία επίδειξη των ικανοτήτων του στις ρίμες, πάνω στη σκηνή. Συγκινητική, ασφαλώς, ήταν η παρουσία του τετράκις χρυσού Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Ενχαμέντ Ενχαμέντ, στο πλευρό του εκπροσώπου της Γκραν Κανάρια, Πάμπλο Αγκιλάρ.

Παράλληλα, από έναν εκ των κεντρικών χορηγών της λίγκας, τη Movistar, υπήρξε δέσμευση για τη βελτίωση των ωρών διεξαγωγής των αγώνων, για ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, με όλους τους αγώνες να προβάλλονται τηλεοπτικά. Ξεχωριστά, ασφαλώς, είναι τα βίντεο από τα παρασκήνια και τις ομιλίες των παικτών και των προσκεκλημένων, στην κάμερα της ACB εν όψει του νέου πρωταθλήματος, όπως και οι διαφημιστικές προαναγγελίες.

Η «εκτόξευση» του ισπανικού πρωταθλήματος, αποτελεί ήδη γεγονός…