Δεύτερη πράξη για τον Basketball Champions League της FIBA με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να μπαίνουν στην μάχη, θέλοντας η μεν Ένωση να διπλασιάσει τις νίκες της, και η δε ομάδα της Θεσσαλονίκης να φτάσει στο πρώτο ροζ φύλλο στην διοργάνωση.

Η ΑΕΚ, έχοντας στις βαλίτσες της το +43 (92-49) της πρεμιέρας με την Ζολνόκι στο ΟΑΚΑ ταξίδεψε στο Βέλγιο όπου θα αντιμετωπίσει στην «Spiroudome Arena» της Σαρλερουά την τοπική ομάδα, η οποία δείχνει να παραπαίει στο ξεκίνημα της σεζόν. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ηττήθηκε στην έδρα της με 92-75 από την Μπεσίκτας, ενώ στην εγχώρια λίγα βρίσκεται στην τελευταία θέση, μετρώντας 1-4, με την μοναδική νίκη να έχει έρθει στην έδρα της Λίμπουργκ (82-80). Ο προπονητής Φλάβιο Μπαστιανίνι είναι υπό κρίση, ενώ κορυφαίος σκόρερ είναι ο Αμερικανός σέντερ Μπράντον Μπόουμαν με 22 πόντους, έχοντας και 5,7 ριμπάουντ, με τον γκαρντ Ντι Τζέι Ρίτσαρτσον να ακολουθεί με 11,4 πόντους. Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι κορυφαίος ήταν ο γκαρντ Αλεξάντρε Λίμπερτ με 20 πόντους. Γενικά δέχεται γύρω στους 90 πόντους ενώ πετυχαίνει 77. Ο Γιούρι Ζντοβτς από την πλευρά του υπολογίζει όλους τους παίκτες του.

chareloi aek rosters

Δυσκολότερο έργο έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται στην Πυλαία (19:00) την Ουσάκ Σπορτίφ από την Τουρκία, θέλοντας να φτάσει στην πρώτη του νίκη, και έχοντας ανεβασμένη την ψυχολογία του μετά το σπουδαίο διπλό στο Αλεξάνδρειο επί του Άρη, έχοντας ξεπεράσει την οδυνηρή ήττα στην Πολωνία από την Ρόζα Ράντομ. Ο Σούλης Μαρκόπουλος θα έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες του, ενώ οι Τούρκοι του Οζαν Μπουλκάζ έρχονται στην Θεσσαλονίκη μετρώντας ρεκόρ 2-1 στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ ηττήθηκαν στην ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα στην έδρα τους από την Νεπτούνας (67-65). Για μια ομάδα που πετυχαίνει 80 πόντους και δέχεται 74, πρώτος σκόρερ της είναι ο γκαρντ Μαρκ Λάιονς με 17,7 πόντους και 4,3 ασίστ με τον φόργουροντ Σακίλ ΜακΚίσσικ να έχει 18 πόντους στην Ευρώπη.

Paok usak rosters