Μπαμ και κάτω! Ενας 16χρονος πήρε το διαγωνισμό τριπόντων στην Ισπανία! Ο Τζος Ράγκλες πήρε τον διαγωνισμό τριπόντων στο Ισπανικό Σούπερ Κόπα στην Βιτόρια! Στον τελικό ο 16χρονος (!) αμερικανός της Πλατάνο Κανάριας νίκησε με 14-12 πόντους στα τρίποντα και μέσα σε αποθέωση τον επίσης αμερικανό Τζέισι Κάρολ της Ρεάλ Μαδρίτης. Στα ημιτελικά αποκλείστηκαν οι Νοτσιόνι και Κορμπάχο (σε δίδυμα με Κάρολ-Κορμπάχο 24-23 και Ράγκλες-Νοτσιόνι 18-17).

Ο Τζος Ράγκλες μετά το τέλος του διαγωνισμού αφιέρωσε τη νίκη στη μητέρα του, η οποία σήμερα (5/10) έχει τα γενέθλιά της, ενώ τόνισε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ την ευκαιρία που του έδωσε η ACB να ζήσει αυτές τις στιγμές. Ο πιτσιρικάς αναφέρθηκε και στους αντιπάλους του δηλώνοντας θαυμαστής του Αντρές Νοτσιόνι από την περίοδο που αγωνιζόταν στο ΝΒΑ.

Ο νεαρός από το Σικάγο είναι ιδιαίτερα… δημοφιλής στο διαδίκτυο, καθώς κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων τριπόντων (135!) σε πέντε λεπτά. Μάλιστα, ο ίδιος έχει σπάσει το δικό του ρεκόρ δύο φορές στο παρελθόν.