Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, η νεοσύστατη διοργάνωση της FIBA συστήνεται στο ευρωπαϊκό κοινό. Το Basketball Champions League, είναι έτοιμο να προσφέρει ακόμη ένα σπουδαίο γεγονός στο παγκόσμιο μπασκετικό καλεντάρι, έχοντας στις τάξεις του μεγάλους συλλόγους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο του πρώτου νικητή, με τη διοργανώτρια αρχή να εξηγεί το δρόμο προς την κούπα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Champions League και Γενικός Διευθυντής της FIBA, Μάρκους Στούντερ, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της διοργάνωσης, Πάτρικ Κομνηνό, υποδέχθηκαν τις 31 εκ των 40 συμμετεχουσών ομάδων στην πόλη Μιες της Ελβετίας, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους τους για το σύστημα διεξαγωγής και για αρκετά σημαντικά θέματα όπως η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, η διαθεσιμότητά τους στο κοινό και οι διαδικασίες επί των αγώνων.

Υψίστης σημασίας, είναι η είδηση πως το Final Four που θα διεξαχθεί μεταξύ 28-30 Απριλίου, θα έχει ως έδρα το γήπεδο μίας εκ των τεσσάρων ομάδων που θα προκριθούν σε αυτό.

«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για το Basketball Champions League. Είμαστε υπερήφανοι που υποδεχόμαστε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην πρώτη έκδοση της διοργάνωσης, καθώς πρόκειται για έναν αξιοσημείωτο “θεμέλιο λίθο” στην ανάπτυξη αυτής της φιλόδοξης διοργάνωσης, ανέφερε ο κύριος Στούντερ, για να συμπληρώσει ο κύριος Κομνηνός ως εξής: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι τέτοιες συναθροίσεις θα βοηθήσουν τις ομάδες να πάρουν στα χέρια τους τη διοργάνωση. Με το Basketball Champions League, ελπίζουμε πως θα αναπτύξουμε ένα περιβάλλον που θα εστιάζει στις ανάγκες των ομάδων».

H FIBA δημοσίευσε και το σχετικό βίντεο, με το οποίο εξηγεί πώς θα φτάσει η ομάδα που θα σηκώσει το τρόπαιο… σε 60 δευτερόλεπτα.