Δεν είναι ένας ούτε δύο, αλλά… τρεις οι Έλληνες που έχουν δει οι ιθύνοντες της Μακάμπι Τελ Αβίβ να τους γυρίζουν την πλάτη. Μετά τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο Ίαν Βουγιούκας ήταν ο σέντερ που προσέγγισαν οι άνθρωποι της «ομάδας του λαού», αλλά δε καταφέρουν να τον κάνουν δικό τους, καθώς ο τελευταίος αποφάσισε να μείνει στη Ζαλγκίρις.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2011 με τον Παναθηναϊκό, είχε κάθε λόγο να θέλει να μείνει στο Κάουνας, με βασικότερο να είναι η συμμετοχή στο Top-16, ενώ την ίδια ώρα η Μακάμπι έχει μείνει εκτός συνέχειας στην Ευρωλίγκα, «υποβιβαζόμενη» στο Eurocup. Ένας ακόμη λόγος, για τον οποίο επέλεξε την παραμονή του επί λιθουανικού εδάφους, ήταν η αύξηση που πήρε στο συμβόλαιό του από τη διοίκηση του συλλόγου και, σε συνδυασμό με το λόγο ότι είναι ευχαριστημένος στο σύνολο του Γκιντάρας Κράπικας, δημιούργησε μία σειρά συνθηκών που οι ισραηλινοί δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν.

Τώρα πια, το ενδιαφέρον των διοικούντων της Μακάμπι στρέφεται στον Βλαντιμίρ Γκολούμποβιτς. Ο 29χρονος σέρβος σέντερ, πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο στην Ευρωλίγκα με τη Στρασμπούρ, όντας περιζήτητος πλέον σε ομάδες με σημαντικούς στόχους στο Eurocup. Μία εξ αυτών είναι και η Μακάμπι, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και να μετακομίσει ο εν λόγω παίκτης στο Τελ Αβίβ.