Ο Αντρέα Τρινκιέρι, είναι συνηθισμένος στις… ιδιαίτερες δηλώσεις. Αυτή την φορά, μιλώντας σε ιταλική ιστοσελίδα, ο προπονητής της Μπάμπεργκ εξέφρασε με το δικό του τρόπο, την επίδραση που είχαν στον μπασκετικό του «κόσμο» οι Βασίλης Σπανούλης και Νίκος Ζήσης, ενώ δε δίστασε να πλέξει το «εγκώμιο» του δεύτερο, λόγω της συνεργασίας που είχαν και φέτος στη Γερμανία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να βρεθεί στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, ξεκαθαρίζοντας πως προτεραιότητά του, είναι να συνεχίσει την απόλυτα επιτυχημένη έως τώρα πορεία του, ως τεχνικός της Μπάμπεργκ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στο basketuniverso.it:

«Είμαι πολύ υπερήφανος για το πώς έπαιξε, πόσο βελτιώθηκε και για το γεγονός πως συνάντησα έναν τέτοιο παίκτη στην καριέρα μου. Θα του αφιερώσω σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι στο βιβλίο που θα γράψω, όπως θα γίνει και με τον Σπανούλη, τον Ζήση τον Ουοναμέικερ και τον Ματζαρίνο. Είναι άνθρωποι που για διάφορους λόγους έχουν σημαδέψει την καριέρα μου».

Για το εάν θα παραμείνει στον πάγκο της Μπάμπεργκ: «Νομίζω ότι θα μείνω στη Γερμανία».

Για το «αμερικανικό όνειρο», με τη μεταπήδησή του στο τεχνικό επιτελείο ομάδας του ΝΒΑ: «Είναι σίγουρα ένας στόχος. Όταν προπονούσα στη Serie B ήθελα να φτάσω στην Ευρωλίγκα. Τώρα, θέλω κάτι περισσότερο. Δεν περιμένω να πάω στο ΝΒΑ ως πρώτος προπονητής, αλλά ο αμερικανικός τρόπος ζωής με ελκύει».