Πολλά ερωτηματικά άφησε, με δηλώσεις του ο Σάσα Καούν, σχετικά με την παρουσία του το ερχόμενο καλοκαίρι στην Σλοβενία. Αν συμβεί αυτό, ο Φώτης Κατσικάρης θα έχει ακόμα ένα πρόβλημα να λύσει μετά και την φυγή του Αντρέι Κιριλένκο πριν από μερικές εβδομάδες. Ο Ρώσος σέντερ αποκάλυψε ότι ίσως χρειάζεται να ξεκουραστεί το καλοκαίρι μετά από τόσα χρόνια, αφού πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετά ταλέντα στην ομάδα, που είναι έτοιμα να πάρουν ηγετικό ρόλο.

Ο Καούν βοήθησε την Ρωσία να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εκεί όπου με 7,8 πόντους και 3,6 ριμπάουντ μέσο όρο είχε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ο 27χρονος παίκτης είπε ότι δεν έχει σκεφτεί ακόμα πολύ για το Ευρωμπάσκετ του 2013. Αλλά δεν το κρύβει ότι μπορεί και να μην εμφανιστεί στην Σλοβενία, εκεί όπου η Ρώσοι θα αντιμετωπίσουν στον τέταρτο όμιλο την Εθνική μας και τις Σουηδία, Φινλανδία, Ιταλία, Τουρκία. Ο Σάσα Καούν έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε Μουντομπάσκετ, ποτέ όμως σε Ευρωμπάσκετ, καθώς το 2011 απουσίαζε λόγω τραυματισμού.

Ήταν σίγουρα μία έκρηξη. Θα το θυμάμαι σε όλο το υπόλοιπο της ζωής μου, όπως και το πρώτο μου πρωτάθλημα με το NCAA” ανέφερε ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ για το χάλκινο μετάλλιο και το πρώτο του πρωτάθλημα με πανεπιστήμιο του Κάνσας το 2008.

“Αυτή την στιγμή είμαι μέσα στη σεζόν και προσπαθώ να είμαι επικεντρωμένος σε αυτή. Όταν έρθει η ώρα, θα δω πως νιώθω και θα αποφασίσω τι πρόκειται να γίνει καθώς πέρασαν πολλά χρόνια. Η περσινή χρονιά με τον σύλλογο, μετά το καλοκαίρι με την Εθνική και ξανά η φετινή χρονιά τώρα. Το σώμα μου είναι κουρασμένο. Επομένως θα δούμε.

Νομίζω ότι ο προπονητής μας θα πρέπει να το σκεφτεί καλά αυτό. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες που μεγαλώνουν τώρα. Αν θέλει να χτίσει ομάδα για το μέλλον θα πρέπει να προσελκύσει τους νεότερους και να τους βάλει μέσα στην ομάδα ώστε να είναι άνετος με αυτούς κι αυτοί να είναι άνετοι με την ομάδα. Αυτό θα ήταν το καλύτερο  για όλους. Έχουμε πολλά ταλέντα γύρω από τα οποία μπορούμε να χτίσουμε” πρόσθεσε ο Σάσα Καούν.