Μετά την άρνηση του Γιώργου Μπαρτζώκα, στην πρόταση συνεργασίας που του είχε κατατεθεί, η Μπεσίκτας όφειλε να εξετάσει τις εναλλακτικές τις επιλογές, αναφορικά με την ανάληψη των ηνίων της τεχνικής της ηγεσίας. Κατέληξε, λίαν συντόμως, στην επιλογή του έμπειρου τεχνικού της Εθνικής Φινλανδίας, Χένρικ Ντέτμαν.

Ο 56χρονος κόουτς, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1.5 έτους με τον τουρκικό σύλλογο, εξέλιξη που πάντως δεν επηρεάζει τη θέση του στην Εθνική Φινλανδίας, την οποία θα συνεχίσει να προπονεί. Έχει, άλλωστε, να επιδείξει έργο επιτυχημένο στους Σκανδιναβούς, οι οποίοι συνδέονται με την παταγώδη αποτυχία της δικής μας Εθνικής ομάδα, στο Ευρωμπάσκετ 2013, ενώ παρά την τελευταία θέση, είχαν φανεί ανταγωνιστικοί στον ίδιο όμιλο με ΗΠΑ, Ουκρανία και Τουρκία, στο Μουντομπάσκετ του 2014. Σε εκείνο τον όμιλο, βέβαια, οι Ουκρανοί είχαν επίσης μείνει εκτός συνέχειας, με τους Νεοζηλανδούς και τους Δομινικανούς να πραγματοποιούν την έκπληξη.

Μεγαλύτερη διάκρισή του, ήταν η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Γερμανίας, στο Μουντομπάσκετ της Ινδιανάπολις, το 2002. Έχει αναδειχθεί πέντε φορές πρωταθλητής Φινλανδίας με την Ελσίνκι (1984, 1985, 1987, 1989, 1992), ενώ έχει κατακτήσει και το Eurochallenge, με την Μιντελντόιτσερ.