Με το break-to-break που είχε κάνει στο Μόναχο, είχε δείξει αποφασισμένη να μην χάσει αυτόν τον τίτλο, για τον οποίο είχε καταφέρει να κερδίσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, χάρη στο τότε φοβερό της «ντεμμαράζ». Για όλα αυτά, η Μπάμπεργκ επιβραβεύτηκε και στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας, επανακτώντας τα «σκήπτρα» που κρατούσε μέχρι το 2013. Στο πέμπτο και τελευταίο ματς, ήταν επιβλητική απέναντι στην Μπάγερν, με το τελικό 88-84 να αδικεί μάλλον την υπεροχή των παικτών του Αντρέα Τρινκιέρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν δείξει από την αρχή… τις διαθέσεις τους, προηγούμενοι με 26-19 στην πρώτη περίοδο. Η συνέχεια θα ήταν ακόμη καλύτερη για τους ίδιους, καθώς έφεραν άμεσα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με το τέλος της τρίτης περιόδου να τους βρίσκει μπροστά με 63-47. Τότε, οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς επιχείρησαν την ύστατη προσπάθεια, για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να «κλέψουν» τον τίτλο, αλλά ο Στρέλνιεκς είχε άλλη άποψη. Με το σκορ στο 85-82 και ακόμη 15 δευτερόλεπτα, ο παίκτης της Μπάμπεργκ κάνει το σκορ 86-82 με 1/2 βολές, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στις ελπίδες των φιλοξενούμενων. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ρόμπινσον, απαντώντας στο δίποντο του Μπράιαντ και κάπως έτσι, η Μπάμπεργκ επανήλθε στην κορυφή.

Εκπληκτικός στο ματς αυτό ήταν ο Εμπάκουε με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ, με ακόμη τέσσερις παίκτες να είναι «διψήφιοι». Ο Μίλερ είχε 12 πόντους, ο Στρέλνιες 11 και οι Τόμπσον, Τέις από 10. Εξαιρετική δουλειά και από τον Ουοναμέικερ, ο οποίος εκτός των εννέα του πόντων, μοίρασε και οκτώ ασίστ. Ο Τζον Μπράιαντ ηγήθηκε της προσπάθειας της Μπάγερν για το μεγάλο «διπλό», πετυχαίνοντας 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ παρότι ακόμη τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, οι «Βαυαροί» αποχώρησαν με «σκυμμένο κεφάλι».

bamberg-bayern-5os-telikos-2

bamberg-protathlima

bamberg-bayern-5os-telikos-3