Την ήττα με 101-94 γνώρισε εκτός έδρας η Μπιέλα από την Μπρίντιζι, χάνοντας έτσι και τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες της για παραμονή στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας. Αντιθέτως, οι παίκτες της Μπρίντιζι μπορούν να πανηγυρίζουν καθώς, μετά το σημερινό παιχνίδι, μόνο με… θαύμα θα υποβιβαστούν. Η ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη έκανε ότι μπορούσε στις τελευταίες αγωνιστικές για να αποφύγει το μοιραίο, αλλά δικαίως πέφτει με βάση την εικόνα της σε όλο το πρωτάθλημα. Δεν αγωνίστηκε καθόλου στο παιχνίδι ο Έλληνας άσσος.

Στις νίκες επέστρεψε η Καντού του Αντρέα Τρινκιέρι, επικρατώντας πολύ εύκολα με 85-61 εντός έδρας της Μοντεγκρανάρο. Οι γηπεδούχοι παραμένουν έτσι στην 5η θέση σε ισοβαθμία με τις Ρέτζιο Εμίλια και Σιένα, έχοντας όλες από 16 νίκες. Η Σιένα, που αγωνιζόταν επίσης εντός έδρας, δεν βρήκε καμία αντίσταση και κέρδισε εύκολα την Βίρτους Μπολόνια με 75-55.

Χαμός πλέον στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αφού η Σκαβολίνι κέρδισε στην έδρα της 88-81 την Κρεμόνα κι έφτασε την Βίρτους Μπολόνια, ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Ένα καλό τρίτο δεκάλεπτο, όταν και πήραν διαφορά, ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους για να καθαρίσουν τον αγώνα κόντρα στην αδιάφορη Κρεμόνα.

Τέλος, σπουδαίες νίκες εκτός έδρας πήραν οι Κασέρτα και Ρέτζιο Εμίλια απέναντι στις Βενέτσια κι Αβελίνο αντίστοιχα. Η μεν Κασέρτα επικράτησε 88-85, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από την αντίπαλό της, στη μάχη για την 8η θέση και την είσοδό της στα πλέι οφ. Η Ρέτζιο Εμίλια κέρδισε 78-69 και παρέμεινε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας με 16 νίκες σε 27 παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα:
Βενέτσια – Κασέρτα 85-88
Αβελίνο – Ρέτζιο Εμίλια 69-78
Καντού – Μοντεγκρανάρο 85-61
Μπρίντιζι – Μπιέλα 101-94
Σιένα – Βίρτους Μπολόνια 75-55
Σκαβολίνι – Κρεμόνα 88-81