Πληθαίνουν οι εθνικές ομάδες όπου θα προσπαθήσουν να δώσουν το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στην Ισπανία, μέσω των wild cards. Όπως γνωστοποίησαν φιλανδικά Μέσα ενημέρωσης, η εθνική ομάδα της Φιλανδίας, θα προσπαθήσει και εκείνη (μετά τις Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία και Ιταλία από Ευρώπη) να λάβει την ελευθέρα της για να συμμετάσχει στο επόμενο Μουντομπάσκετ.

Η συνεχή άνοδος των Φιλανδών και η σοβαρή δουλειά που πραγματοποιούν τα τελευταία χρόνια, κάνει την ομοσπονδία της να αισιοδοξεί για μια ευτυχή κατάληξη. Να σας θυμίσουμε πως η εθνική μας ομάδα στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, υπέστη οδυνηρή ήττα (86-77) από την Φιλανδία στην πρώτη φάση των ομίλων, με αποτέλεσμα να μην μεταφέρει καμία νίκη στον επόμενο γύρο, πράγμα που της στοίχησε πολύ στην συνέχεια. Επίσης, οι Φιλανδοί κατέκτησαν την θέση στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας πριν από δύο χρόνια (2011), ενώ με την ίδια θέση που έλαβαν στα γήπεδα της Σλοβενίας πριν από περίπου ένα μήνα, άφησαν πίσω τους παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης, όπως η Ρωσία, η Τουρκία και η Ελλάδα.

Τα χρήματα βέβαια που απαιτούνται για να συγκεντρώσει η ομοσπονδία των Φιλανδών (και κάθε άλλη) για να… δωρίσει στην ΦΙΜΠΑ, είναι 500.000 ευρώ. Για αυτό το δύσκολο κομμάτι, τα χρήματα θα προέρχονται από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.