Μια μεγάλη έκπληξη επιχειρεί να πραγματοποιήσει η Μούρθια, της οποίας το ξεκίνημα στην φετινή ACB κάθε άλλο παρά αισιοδοξία εξέπεμπε, αλλά τώρα πραγματοποιεί τη δική της αντεπίθεση! Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, πέρασε από την «Martin Carpena» με 90-79 επί της παραπαίουσας τον τελευταίο καιρό Μάλαγα, παίρνοντας μάλιστα και τη διαφορά της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης, όπου είχε ηττηθεί με διαφορά δύο πόντων.

Αρκετά κρίθηκαν, όπως αποδείχθηκε, από το πρώτο ημίχρονο, όταν και οι φιλοξενούμενοι μετά το 27-23 της πρώτης περιόδου, αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 10-21, προηγήθηκαν και έβαλαν τις βάσεις για ένα μεγάλο «διπλό» (37-44). Στο δεύτερο μέρος, η απόσταση έφτασε και σε διψήφιο νούμερο και στο φινάλε, αφού οι Ανδαλουσιανοί δεν μπορούσαν να μειώσουν πέραν της διαφοράς του εικοσαλέπτου, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην τελική διαφορά. Ένα τρίποντο του Καμπάτσο, που διαμόρφωσε το 75-85, λίγο αφότου το ματς πέρασε στο τελευταίο του δίλεπτο, έμελλε να γίνει το καλάθι που θα ολοκλήρωνε ουσιαστικά το θρίαμβο των φιλοξενουμένων, οι οποίοι έπιασαν τη Μάλαγα και πάτησαν για πρώτη φορά στη «ζώνη» των play-offs, αφήνοντας εκτός το συγκρότημα του Χοάν Πλάθα.

Ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν εξαιρετικός, καθώς με 16 πόντους, 5/10 σουτ και 8 ασίστ, οδήγησε εκ τους ασφαλούς την ομάδα του προς την επιτυχία, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Αντέλο με 15 και ο Καμπέθας με 14 πόντους. Οι 16 πόντοι του Έντουιν Τζάκσον, δεν αρκούσαν για τους γηπεδούχους.

Νωρίτερα, η Μπιλμπάο κατάφερε με ένα καλό δεύτερο ημίχρονο να κάμψει την αντίσταση της Ανδόρας, με 83-72. Οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο, γνώρισαν ουσιαστικά αντίσταση στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν η ομάδα του μικρού κρατιδίου μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, μείωσαν τη διαφορά στο -3 κι έδειχνε ικανή για την έκπληξη (41-38). Στην επανάληψη, φρόντισε να κάνει απλά… τα βασικά για να κερδίσει, χωρίς να εντυπωσιάσει. Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, κατάφερε να βρίσκεται μόνη της στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στα play-offs.

Τρομερός για τους Βάσκους ήταν ο Κλέβιν Χάνα με 20 πόντους και 7 ασίστ, ενώ από 16 είχαν οι Άλεξ Μουμπρού και Αξέλ Ερβέλ. Θετικός ήταν εκ νέου ο Γιώργος Μπόγρης, με 10 πόντους και 5/7 δίποντα. Από πλευράς ηττηθέντων, Γκόμες και Χολτ πέτυχαν από 14 πόντους, με τον πρώτο να σημειώνει και 8 ριμπάουντ.

Χάρη σε ένα φοβερό «ντεμμαράζ» στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, η Φουνελαμπράδα πέρασε από την έδρα της Μανρέσα με 78-73, έχοντας πια «στογγυλοκαθίσει» στην έκτη θέση. Με το σκορ ισόπαλο, ο Μούσλι ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών κι έκανε το 70-68, στο 39ο λεπτό και έδωσε τον πρώτο λόγο στους γηπεδούχους. Ο Ουέαρ, όμως, είε διαφορετική άποψη και με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, για να αυξήσει στο +5 με δύο εύστοχα ζευγάρια βολών ο Πόποβιτς, στα 12″ πριν την εκπνοή. Με την ίδια «συνταγή», Πάουνιτς και Σμιτς ολοκλήρωσαν το σχέδιο «απόδρασης» για την ομάδα του Κουσπινέρα.

Ο Πόποβιτς ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 18 πόντους, μοιράζοντας και 5 ασίστ, όσους είχε και ο Πάουνιτς, με τον Ουέαρ να προσθέτει 16 πόντους. Οι 20 πόντοι των Ντέγιαν Μούσλι και Μάριους Γκριγκόνις, δεν αρκούσαν στους γηπεδούχους.

Με τον Όντρει Μπάλβιν να κάνει «όργια» κάτω από τα δύο καλάθια, η Σεβίλλη πήρε άλλο ένα «φιλί παραμονής» με το 67-58 επί της Ομπραντόιρο. Τα πάντα απλοποιήθηκαν για τους Ανδαλουσιανούς στο πρώτο μέρος, όταν και… πιάνοντας από το λαιμό την αντίπαλό τους, προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά και έθεσαν γερές βάσεις για την επιτυχία (43-26). Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να αντιδράσουν, αλλά ήταν πια πολύ αργά…

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών πέτυχε ένα φοβερό double double 13 πόντων και 17 ριμπάουντ, με τον Μπάμφορθ να είναι ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους. Κορυφαίος της Ομπραντόιρο, ήταν ο Βαζίνσκι με 17 πόντους.

Ακόμη περισσότερο απομακρύνεται από την «επικίνδυνη ζώνη» η Τενερίφη, πλησιάζοντας στα play-offs, καθώς κέρδισε έστω και δύσκολα με 73-68 την Μπανταλόνα. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, όπου η διαφορά βρισκόταν στην ελάχιστη τιμή για τους γηπεδούχους και, με τον Ριτσότι να δίνει στα 23″ τον πρώτο λόγο (71-68). Η άμυνά τους, μετά, ήταν καθαρή και έδωσε την ευκαιρία στον Βιδάλ να ισοφαρίσει, αλλά ο ίδιος αστόχησε στα 2″ πριν την εκπνοή, με τον Μπειράν να κερδίζει φάουλ και διαμορφώνει το τελικό σκορ από τη γραμμή των βολών.

Ο τελευταίος, μαζί με τον Αμπρομάιτις, ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών με 14 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε με 18 πόντους ο Μάλλετ.

Καμία αντίσταση δεν συνάντησε κόντρα στην Εστουδιάντες η Λαμποράλ Κούτσα, την οποία συνέτριψε με 107-77. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Άνταμς με 23 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπορούσης δεν αγωνίστηκε. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Λαπροβίτολα με 15 πόντους.

Την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό, επιβεβαίωσε η Γκραν Κανάρια, καθώς νίκησε την Χιπουσκόα με 87-79 εκτός έδρας δίνοντας συνέχεια στο σερί των νικών. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Όλιβερ με 20 πόντους, ενώ ο Πάνγκος πρόσθεσε άλλους 18. Από τους ηττημένους, διακρίθηκε ο Γιόμπαρτ με 18 επίσης,.

Στο ματς που έκλεισε την 21η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα νίκησε εύκολα τη Σαραγόσα με 76-87. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ο Ντόελμαν με 14 πόντους, τον οποίο ακολούθησε ο Στράτος Περπέρογλου με 13π., ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ σημείωσε 5 πόντους.

Η 21η αγωνιστική της ACB:

Μπιλμπάο – Ανδόρα 83-72
Μανρέσα – Φουνελαμπράδα 73-78
Μάλαγα – Μούρθια 79-90
Σεβίλλη – Ομπραντόιρο 67-58
Τενερίφη – Μπανταλόνα 73-68
Λαμποράλ Κούτσα – Εστουδιάντες 107-77
Χιπουσκόα – Γκραν Κανάρια 79-87
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 94-95
Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 76-87