Πολύ μεγάλη εντός έδρας νίκη για την τελευταία Μπιέλα και τον Δημήτρη Τσαλδάρη απέναντι στην στη βαθμολογία Καντού του Αντρέα Τρινκιέρι με 82-77. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν καμία ελπίδα για παραμονή στην κατηγορία, παρόλα αυτά παίζοντας ελεύθερα έκαναν την έκπληξη της αγωνιστικής στην Ιταλία. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Έλληνα άσσο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου σημείωσε 14 πόντους (2τρ) σε 32 λεπτά συμμετοχής.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης ήταν αυτός, που ένα λεπτό πριν τη λήξη κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει σε 74-70, πέτυχε το καλάθι και σταμάτησε το σερί της Καντού, που λίγο ήθελε  να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Εξαιρετική εμφάνιση για τους γηπεδούχους από τον Τζόνσον (23π). Ο Αραντόρι σημείωσε 17 πόντους με 3 τρίποντα για την Καντού.

Η κρίση συνεχίζεται για την Καντού, αφού παρά τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδα, τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα της ομάδας, η οποία ήταν για ακόμα μία φορά απογοητευτική. Με αυτή την ήττα, οι φιλοξενούμενοι πέφτουν στην 5η θέση, όπου ισοβαθμούν με την Σιένα, που επίσης έχασε εκτός έδρας από την Κρεμόνα.

Το 12-6 της Μπιέλα στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, ήταν κι η μεγαλύτερη διαφορά, που εξασφάλισε μία από τις δύο ομάδες στα πρώτα 20 λεπτά. Η Καντού, η οποία ήταν σε κακή μέρα για ακόμα μία φορά, δεν κατάφερε ούτε απέναντι στην τελευταία Μπιέλα να επιβάλλει στον ρυθμό της στο γήπεδο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο πόντο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 36-35, έχοντας  κορυφαίο τον Ροτσέστι με 10 πόντους, ενώ για την Καντού ο Ματσαρίνο είχε 9.

Η Μπιέλα μπήκε πολύ δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο ανεβάζοντας τη διαφορά στους 12 πόντους (60-48), με τον Δημήτρη Τσαλδάρη να πετυχαίνει δύο τρίποντα και τον Τζόνσον να είναι ασταμάτητος (17π). Η Καντού έμοιαζε ανήμπορη να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε την ουραγό της βαθμολογίας στο +15 (63-48).

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, η Καντού προσπάθησε να μειώσει (74-70 ένα λεπτό πριν τη λήξη) αλλά ήταν πλέον αργά και μοιραία γνώρισε ακόμα μία ήττα, δίνοντας συνέχεια στις κακές της εμφανίσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, την έκπληξη έκανε κι η Κρεμόνα, κερδίζοντας εύκολα τη Σιένα 81-71, σε ένα παιχνίδι, που η διαφορά άγγιξε και τους 15 πόντους. Καλό αποτέλεσμα αυτό για την Αρμάνι Μιλάνο των Φώτση και Μπουρούση, αφού έμεινε μόνη τέταρτη στη βαθμολογία. Η Βενέτσια δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια, ενώ η Κασέρτα κέρδισε εντός έδρας τη Μπρίντιζι με 78-63.

Τέλος, η έκπληξη δεν αποφεύχθηκε ούτε από την τρίτη Ρόμα, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από την Αβελίνο, με 81-75 στην παράταση. Χαμός αυτή την αγωνιστική στην Ιταλία, αφού Μπιέλα, Κρεμόνα, Αβελίνο και Ρέτζιο Εμίλια κέρδισαν τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Μένει μόνο να δούμε αν θα γίνει ακόμα μία στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, όπου αγωνίζονται η Μοντεγκρανάρο με την πρώτη Βαρέζε, του Ντούσαν Σάκοτα.

Tα αποτελέσματα:
Μπιέλα – Καντού 82-77
Βίρτους Μπολόνια – Βενέτσια 66-85
Βίρτους Ρόμα – Αβελίνο 75-81
Κασέρτα – Μπρίντιζι 78-63
Κρεμόνα – Σιένα 81-71