Κάτοικος Ρωσίας θα είναι ο Βιτάλι Φριτζόν για τα επόμενα δύο χρόνια, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο 30χρονος γκαρντ βρίσκεται στην “Αρκούδα” από το 2013 κι έχει αναδειχθεί καλύτερος σκόρερ στη VTB League. Ο Φριντζόν έχει παίξει σε 186 παιχνίδια συνολικά με την ΤΣΣΚΑ (βασικός στα 93) και έχει μέσο όρο 8.2 πόντους (50.7% δίποντα, 42.9% τρίποντα, 85.1% ελ. βολές), 2.1 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 0.7 κλεψίματα σε 17.7 συμμετοχής ανά αγώνα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε: “Ο Βιτάλι είναι ένας βετεράνος, που έχει περάσει πολλά χρόνια στην ΤΣΣΚΑ. Είναι σουτέρ που “σκοτώνει”, έχοντας πολύ επαγγελματική προσέγγιση στο παιχνίδι. Κάθε φορά που έχομε προπόνηση, έρχεται στο γυμναστήριο για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα – να σουτάρει. Βοηθά την ομάδα αμυντικά, δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο κι έχει πνεύμα μαχητή, Η εμπειρία του είναι απαραίτητη για την ομάδα τα επόμενα χρόνια”.

Από την άλλη, ο Φριντζόν είπε: “Είμαι χαρούμενος που θα παραμείνω στην ομάδα, όπου έχω φίλους, ομοϊδεάτες ανθρώπους και αληθινούς νικητές. Είμαι ευγνώμων στους προπονητές και τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκαν. Τώρα, όταν έχουμε μια τέλεια χρονιά πίσω στην “πλάτη” μας, είναι δύσκολο να ανμένουμε παραπάνω. Ωστόσο, ξέρω ότι θα είμαι πιο σκληρός, που οι αντίπαλοι θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρότερα. Κρατήσαμε τον πυρήνα της ομάδας μαζί θα προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο δυνατοί”.