Μεγάλη οικονομική διαφορά παρουσιάστηκε σε πρώτη φάση στις διαπραγματεύσεις της Φενέρμπαχτσε με την Ουνικάχα Μάλαγα για τη μεταγραφή του Λούκα Ζόριτς. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θέλει πολύ τον παίκτη στην Τουρκία για να ενισχύσει τη ρακέτα του κι οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα της Μάλαγα, η ισπανική ομάδα ζητάει 1,5 εκ. ευρώ για να αφήσει ελεύθερο τον Κροάτη σέντερ, ενώ η Φενέρ τη δεδομένη χρονική στιγμή δίνει ένα ποσό κοντά στα 650.000 ευρώ. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων θα παίξει και το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Ζόριτς λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς οι άνθρωποι της Μάλαγα δεν θέλουν να τον χάσουν χωρίς χρήματα.

Ο ίδιος ο παίκτης έχει συμφωνήσει σε όλα με την τούρκικη ομάδα, καθώς θέλει να συνεργαστεί να με έναν από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης, αλλά και να αγωνιστεί σε μία ομάδα που έχει ως στόχο το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα και την κατάκτηση του τροπαίου. Την περσινή χρονιά, ο Ζόριτς είχε κατά μέσο όρο σε ισπανικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.