Πολυτιμότερος παίκτης των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος σίγουρα διεκδικεί με αρκετές αξιώσεις από τον Μπόμπι Μπράουν (επίσης έκανε εξαιρετική σεζόν) και τον τίτλο του καλύτερου και πιο σταθερού παίκτη της Σιένα σε ολόκληρη τη σεζόν.

Ο Ιταλός κόμπο γκαρντ τη φετινή χρονιά είχε κατά μέσο όρο 9,3 πόντους (49,2%δ, 26,8%τρ, 70,2%β), 2,9 ριμπάουντ, 1,3 κλεψίματα και 3,5 ασσίστ σε 37 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις. Ο 25χρονος είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης και το Φεβρουάριο στο Φάιναλ 8 του ιταλικού κυπέλλου, ενώ ο ρόλος του στην ιταλική ομάδα είναι πιο… σύνθετος από αυτόν που φαίνεται.

Μπορεί ο Μπόμπι Μπράουν να ξεχωρίζει στο ευρύ κοινό, καθώς πραγματοποίησε εξαιρετικά επιθετικά παιχνίδια, τραβώντας τους πρωταθλητές σε πολλούς αγώνες στο σκορ, αλλά ο Χάκετ ήταν παίκτης βαρόμετρο τόσο επιθετικά όσο κι αμυντικά. Η ικανότητά του να αγωνίζεται με την ίδια ευκολία και στις δύο θέσεις στην περιφέρεια, απελευθέρωνε τον Αμερικανό πλέι μέικερ επιθετικά, ενώ κάλυπτε αρκετές… τρύπες αμυντικά.

Ο Ιταλός είναι εξαιρετικός στο διάβασμα του παιχνιδιού και στις τοποθετήσεις του αμυντικά, κλείνοντας πολλούς χώρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλός πάνω στον προσωπικό του αντίπαλο, έχοντας για κύριο χαρακτηριστικό του την επιθετικότητα και την εξυπνάδα. Από την άλλη στην επίθεση έχει την ικανότητα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για εύκολο καλάθι τόσο για τους συμπαίκτες του όσο και για τον ίδιο.

Η φετινή ήταν η πρώτη χρονιά του συμβολαίου του με τη Σιένα κι η παρθενική του εμφάνιση στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει τον παίκτη… δέλεαρ για αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες.