Πριν από λίγες μέρες, η γενική σύρραξη στο βασκικό ντέρμπι, μεταξύ Μπιλμπάο και Λαμποράλ Κούτσα, είχε συγκλονίσει άπαντες τους ακολούθους του ισπανικού πρωταθλήματος, και όχι μόνο. Παρόμοια επεισόδια, όμως, συναντάμε και… πιο κοντά μας, και συγκεκριμένα στην Τουρκία, όπου σκηνές απείρου κάλλους συνόδευσαν έναν αγώνα για την Ευρωλίγκα των Γυναικών.

Δεν επρόκειτο, βέβαια, για οποιοδήποτε ματς, αλλά το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού αυτού, συνέβησαν επεισόδια κατά το ημίχρονο, τα οποία μάλλον άθελά του προκάλεσε ο πρόεδρος της Φενέρ, Αζίζ Γιλντιρίμ. Ο ισχυρός Τούρκος παράγοντας, θέλησε να δώσει δυναμικά το «παρών», παρακολουθώντας το παιχνίδι σε απόσταση βολής από το παρκέ, και λίγο αργότερα θέλησε να παραινέσει τους οπαδούς των δύο ομάδων, να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα που τραγουδούσαν. Λίγο αργότερα, οι προειδοποιήσεις του έγιναν πράξη, με την αστυνομία να συλλαμβάνει παραδειγματικά μερικά άτομα, μάλλον άστοχα, και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα επεισόδια. Αυτά, βέβαια, αποσοβήθηκαν γρήγορα, αλλά η βία που χρησιμοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε οπαδούς από το ιατρικό τιμ της Γαλατάσαραϊ, έκαναν έξαλλο το κοινό, ενάντια στον κύριο Γιλντιρίμ.

derbide-olay-cikti--1079637

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της Γαλατάσαραϊ θέλησαν να του περάσουν το εξής μήνυμα: «Κύριε Γιλντιρίμ, λίγες μέρες μετά τη διεθνή ημέρα της Γυναίκας. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι οι αδελφές μας, οι κόρες μας, τα παιδιά μας. Θα έπρεπε να δείξετε σεβασμό προς αυτούς».

derbide-olay-cikti--1079655

Όλα αυτά, είχαν το αποτέλεσμα να παρακολουθήσει ο κύριος Γιλντρίμ το δεύτερο ημίχρονο, από τηλεοπτικό δέκτη, ενώ ο ίδιος κατήγγειλε ζημιές στον χώρο υποδοχής, με υπαίτιους το τεχνικό τιμ της Γαλατά.

Για την ιστορία, η Φενέρμπαχτσε έκανε το 1-0 στη σειρά, χάρη στο τελικό 58-56, ενώ χρειάζεται άλλη μία νίκη για να περάσει στις κορυφαίες τέσσερις ομάδες.