Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Mundo Deportivo» και της «Corriere dello Sport» η Μπαρτσελόνα προσφέρει ένα τεράστιο οικονομικά συμβόλαιο στον Νάντο Τζεντίλε, ενώ και η Νταρουσάφακα εδνιαφέρεται για τον παίκτη.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η προσφορά των Καταλανών φτάνει στα 7 εκατομμύρια ευρώ για 2 χρόνια, ενώ και η Νταρουσάφακα θα κάνει την δική της πρόταση στον παίκτη, που φαίνεται να είναι στο στόχαστρο του Ντέιβιντ Μπλατ. Πάντως πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Ιταλός διεθνής έχει και το μυαλό του και στο ΝΒΑ όπου τα διακιώματα του έχουν οι Χιούστον Ρόκετς οι οποίοι αυτή την σεζόν θα κάνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους. Επίσης η Μπαρτσελόνα έχει στο στόχαστρο της και τον Μάλκομ Ντιλέινι.

Μάλιστα για την υπόθεση του Τζεντίλε μίλησε και ο πρόεδρος της Αρμάνι Μιλάνο Λίβιο Πρόλι, οποίος αναφέρθηκε στις ελάχιστες πιθανότητες που υπάρχουν ο ηγέτης της ομάδας να παραμείνει στο Μιλάνο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Τζεντίλε; Νομίζω πως ο κύκλος του στο Μιλάνο έκλεισε. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, νομίζω πως θέλει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, περισσότερο στην Ευρώπη παρά στο ΝΒΑ. Το συμβόλαιο του περιλαμβάνει buy out. Ευελπιστώ σε ένα θαύμα της τελευταίας στιγμής, αλλά κρίνοντας από όσο τον ξέρω, πιστεύω πως θα αποχωρήσει!».