Με απουσίες θα αγωνιστεί η Κροατία στα γήπεδα της Σλοβενίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για το Ευρωμπάσκετ, καθώς Πλάνινιτς και Πόποβιτς ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην ενισχύσουν την Εθνική ομάδα της χώρας τους. Οι δύο παίκτες εξήγησαν αναλυτικά τους λόγους της απόφασής τους στην επίσημη ιστοσελίδα της κροατικής ομοσπονδίας, λέγοντας πως αντιμετωπίζουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών όλη τη χρονιά και δεν θα ήταν δίκαιο για τους υπόλοιπους παίκτες να πάει κάποιος, που δεν θα είναι έτοιμος σωματικά και πνευματικά να δώσει το 100% τους εαυτού του στην ομάδα. Αμφότεροι αρνήθηκαν το γεγονός ότι σταματάνε οριστικά από την Εθνική ομάδα, μην αποκλείοντας στις επόμενες διοργανώσεις να αγωνιστούν κανονικά.

“Το σώμα μου χρειάζεται ειδική διαχείριση και θα ήταν άδικο για τους άλλους παίκτες της ομάδας να έχω ειδική μεταχείριση. Δεν έχει να κάνει με τον προπονητή είτε είναι ο κύριος Ρέπεσα είτε οποιοσδήποτε άλλος, άλλωστε ποτέ δεν έπαιζα για τον προπονητή αλλά για την ομάδα. Πιστεύω ότι τα παιδιά θα προετοιμαστούν καλά, θα αγωνιστούν με αυτοπεποίθηση και  τους εύχομαι καλή επιτυχία. Θα είναι δύσκολο για μένα να δω τα παιχνίδια από την τηλεόραση, αλλά έτσι πρέπει να γίνει”δήλωσε ο Πόποβιτς.

“Θέλω να τονίσω ότι η απόφασή πάρθηκε με βάση την σωματική κατάσταση, στην οποία βρίσκομαι και με κανέναν άλλο παράγοντα ή άνθρωπο μέσα στην ομάδα. Γνωρίζω το σώμα μου και χωρίς διακοπές δεν θα καταφέρω να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου, καθώς το πρόγραμμα είναι απαιτητικό. Αν δεν είμαι 100% έτοιμος, δεν θα μπορώ να δώσω αυτά που μπορώ και θα είναι καλύτερα αν κάποιοι άλλοι παίκτες πιο έτοιμοι πάρουν τη θέση μου. Το να παίζεις για την Εθνική ομάδα είναι πάντα πολύ μεγάλη τιμή και δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συμπαίκτες μου κι ένα μεγάλο συγνώμη στους φίλους της ομάδας” ανέφερε ο Πλάνινιτς.

Θυμίζουμε ότι η Κροατία θα αγωνιστεί στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ κόντρα στις Ισπανία, Σλοβενία, Πολωνία, Γεωργία και Τσεχία, ενώ στον πάγκο θα βρίσκεται ο Γιάσμιν Ρέπεσα, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στην Ουνικάχα Μάλαγα.