Ένας από τους παίκτες που άλλαξαν πρόσωπο στην Ουλμ, με αποτέλεσμα όχι απλώς να κερδίσει θέσεις στην προσπάθεια βαθμολογικής ανόδου εν όψει των play-offs του γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά και να αποκλείσει στον πρώτο γύρο με μειονέκτημα έδρας την Βόννη, ήταν ο Ίαν Βουγιούκας. Ο Έλληνας σέντερ, έφυγε από τη Γαλατάσαραϊ πολύ σύντομα μετά τη μεταγραφή του, για να έρθει στην ομώνυμη πόλη και να κάνει τελικά τη διαφορά.

Αυτό, όπως φαίνεται, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το γερμανικό κοινό, το οποίο φρόντισε να αναγνωρίσει με το δικό του τρόπο την προσφορά του διεθνούς μπασκετμπολίστα. Συγκεκριμένα, σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή, οι Γερμανοί φίλαθλοι τον ανέδειξαν ως τον πολυτιμότερο παίκτη των play-offs, μπροστά και από τον πρωταθλητή με την Μπάμπεργκ Ουοναμέικερ, αλλά και τον Κένεντι της Λούντβιγσμπουργκ. Τα νούμερά του, πάντως, επαληθεύουν με τον καλύτερο τρόπο την επιλογή του κοινού, καθώς ο Βουγιούκας είχε κατά μέσο όρο 15.4 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κόψιμο και 0.9 κλεψίματα στα play-offs, κάνοντας πραγματικά σπουδαία δουλειά.

 

//

Ihr habt entschieden, der Top Performer der #PlayoffsBaby ist Ian Vougioukas von ratiopharm ulm! Herzlichen Glückwunsch….

Posted by Beko Basketball Bundesliga on Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015