Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το κλίμα στον φιλικό αγώνα που διεξήχθη ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία, μιας και ήταν η τελευταία «παράσταση» του Μανού Τζινόμπιλι με την εθνική ομάδα της χώρας του μπροστά στους συμπατριώτες του. Όπως ήταν αναμενόμενο όλο το γήπεδο χειροκρότησε τον 39χρονο παίκτη, ο οποίος δάκρυσε από την αγάπη του κόσμου.

Η πρώτη φορά που αγωνίστηκε με τα χρώματα της χώρας του ήταν το 1998 στο Μουντομπάσκετ της Αθήνας, ενώ η τελευταία του θα είναι 18 χρόνια μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μέσα σε αυτά τα 18 χρόνια ο Τζινόμπιλι κατάφερε να πανηγυρίσει ένα χρυσό στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και ένα χάλκινο σε αυτούς του Πεκίνο. Παράλληλα έχει πάρει αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2002 και έχει κρεμάσει άλλα 4 μετάλλια στο στήθος του σε Παναμερικανικούς αγώνες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τους Αργεντινούς φιλάθλους να αποθεώνουν τον Τζινόμπιλι και αυτός να δακρύζει από συγκίνηση.

Σ’ αυτό το βίντεο η ομοσπονδία της Αργεντινής θέλησε να θυμίσει στον άνθρωπο που υπηρέτησε με το παραπάνω την εθνική ομάδα της χώρας του, κάποιες από τις κορυφαίες στιγμές του με το εθνόσημο.