Το περσινό καλοκαίρι, ο Έι Τζέι Σλότερ αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, ύστερα από μία αγωνιστική περίοδο, όπου είχε αγωνιστεί στην χώρα μας υπό τις οδηγίες των Ντούσκο Ιβάνοβιτς και Σωτήρη Μανωλόπουλου. Ο Αμερικανός γκαρντ, μπορεί να μην κατάφερε να «ριζώσει» στο ΟΑΚΑ, αλλά η θητεία του αυτή, ήταν αρκετή για να διαφοροποιήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το παιχνίδι.

Ο ίδιος, μετά από έναν χρόνο στην Μπάνβιτ, μετεγγράφη στη Στρασμπούρ, αλλά δεν έχει ξεχάσει όσα έμαθε στο «τριφύλλι», με συμπαίκτες όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Σλότερ, στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος παίκτης της ομάδας της Αλσατίας, σε ερώτηση για το κατά πόσο έχει αλλάξει σε σχέση με την τελευταία του θηυτεία στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη Σαλόν, πριν δύο χρόνια, αποθέωσε τους δύο προαναφερθέντες παίκτες, εκφράζοντας ουσιαστικά την ευγνωμοσύνη του, για την ευκαιρία που είχε να παίξει σε έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Είμαι ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος από τότε… Αλλά, ωρίμασα. Έμαθα πάρα πολλά παίζοντας για έναν χρόνο δίπλα σε τεράστιους παίκτες, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Τζέιμς Γκιστ. Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό, με παίκτες που έχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα και ανήκουν στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ελίτ, τότε μόνο να κερδίσεις σε εμπειρία μπορείς. Ειλικρινά, έμαθα πολλά από τη συνεργασία που είχαμε τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Νομίζω πως η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με δύο χρόνια πριν, ήταν αυτό».