Ο Τόνι Πάρκερ οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης την εθνική ομάδα της Γαλλίας όντας ο απόλυτος σούπερ σταρ, στο Ευρωμπάσκετ του φετινού καλοκαιριού, που διεξήχθη στα γήπεδα της Σλοβενίας. Ο 31χρονος βρέθηκε στην καλύτερη 5αδα της διοργάνωσης και ψηφίστηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά έχοντας 19 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Σε δηλώσεις του σε αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης τόνισε πως κατά… 95% δεν θα βρίσκεται στο επόμενο μεγάλο ραντεβού της Γαλλίας, όπου είναι η συμμετοχή της, στο Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι του 2014 στα γήπεδα της Ισπανίας. Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν, είναι πολύ πιθανό ο πόιντ γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, να απέχει για πρώτη φορά με τα χρώματα των “τρικολόρ” από μεγάλη διοργάνωση.

Η καταπόνηση είναι μεγάλη για τον Πάρκερ, αν φανταστεί κανείς πως μόνο την φετινή χρονιά αγωνίστηκε σε 87 παιχνίδια στο NBA (κανονική περίοδο και τελικούς) και 11 στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Αν συνυπολογίσουμε και την διαρκή παρουσία του σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα και Ευρωμπάσκετ καταλαβαίνουμε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη του Γάλλου για ένα καλοκαίρι ξεκούρασης…