Στο μπάσκετ, οι ομάδες όλη τη χρονιά αγωνίζονται και προετοιμάζονται για να είναι πανέτοιμες τον Μάιο, εκεί που κρίνονται κι όλοι οι τίτλοι της χρονιάς. Σε αρκετά πρωταθλήματα της Ευρώπης τα πλέι οφ έχουν ξεκινήσει, ενώ σε άλλα πρόκειται ν αρχίσουν τις επόμενες ημέρες. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποια είναι τα ζευγάρια, που προέκυψαν σε Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία και Γερμανία, πόσο είναι οι σειρές μέχρι τώρα, ενώ θα βρείτε και το πώς είναι η κατάσταση στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος λίγο πριν την τελευταία αγωνιστική.

Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο, τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Ισπανία. Στην Ιταλία, η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα έχει κάνει ήδη το 2-0 στα προημιτελικά απέναντι στη Βενέτσια, ενώ με το ίδιο σκορ προηγείται κι η Αρμάνι Μιλάνο, των Φώτση και Μπουρούση, της Σιένα. Από την άλλη, στην Ισπανία, το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στην Μπιλμπάο, του Φώτη Κατσικάρη και των Κώστα Βασιλειάδη και Νίκο Ζήση, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας κι αν τελείωνε αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα θα έπαιζε στα προημιτελικά με την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας.

Μεγάλο είναι το ελληνικό ενδιαφέρον και στα πλέι οφ της VTB λίγκας, εκεί όπου συμμετέχουν ουκ ολίγοι Έλληνες. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Νικ Καλάθης με την Λοκομοτίβ Κούμπαν, οι Καϊμακόγλου και Βουγιούκας με την Ούνικς Καζάν, ενώ έχουν ήδη αποκλειστεί οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και Ανδρέας Γλυνιαδάκης της Αστάνα.

Ιταλία:
1.Σάσαρι – Καντού (2-1)
2.Ρόμα – Ρέτζιο Εμίλια (1-2)
3.Βαρέζε – Βενέτσια (2-0)
4.Μιλάνο – Σιένα (2-0)

Γερμανία:
1.Μπάμπεργκ – Φοίνιξ Χάγκεν (2-1)
2.Μπάγερν Μονάχου – Άλμπα Βερολίνου (3-0)
3.Ουλμ -Άρτλαντ (3-0)
4.Όλντενμπουργκ – Βόννη (2-1)

Γαλλία:
1.Γκραβελίν – Ναντ (0-1)
2.Στρασβούργο – Ντιζόν (1-0)
3.Βιλερμπάν – Λε Μαν
4.Σαλόν Σαονέ – Ροάν

Τουρκία:
1.Γαλατασαράι – Τόφας
2.Φενέρμπαχτσε – Πίναρ Καρσίγιακα
3.Αναντόλου Εφές – Άνκαρα
4.Μπάνβιτ – Μπεσίκτας

Ισπανία (απομένει μία αγωνιστική):
1.Ρεάλ Μαδρίτης 28-4*
2.Κούτχα Λαμποράλ 25-8
3.Μπαρτσελόνα 21-11*
4.Βαλένθια 21-12
5.Σαραγόσα 20-13
6.Μπιλμπάο 19-14
7.Γκραν Κανάρια 18-15
8.Μάλαγα 18-15

*Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν από έναν αγώνα λιγότερο λόγω του Φάιναλ Φορ

VTB λίγκα:
1.Χίμκι – Ρίγα
2.ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Κράσνε Κρίλια
3.Ζαλγκίρις Κάουνας – Νίζνι Νόβγκοροντ
4.Ούνικς Καζάν – Λοκομοτίβ Κούμπαν