Οι επαναληπτικοί για τα προημιτελικά του Eurocup διεξάγονται αυτή την βδομάδα. Η Μπιλμπάο των Κατσικάρη, Βασιλειάδη και Ζήση, κάνει την αρχή αύριο (12/3) απέναντι στην Ουλμ. Η ισπανική ομάδα καλείται να καλύψει εντός έδρας την διαφορά των 4 πόντων που έχασε στον πρώτο αγώνα στην Γερμανία.

Εύκολα ή δύσκολα η Σπαρτάκ Αγία Πετρούπολης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και η Λοκομοτίβ Κούμπαν του Νικ Καλάθη αναμένεται να πάρουν την πρόκριση κόντρα σε Μπουντιβέλνικ και Μπουντούτσνοστ αντίστοιχα. Το πιο δύσκολο έργο έχει η Ούνικς Καζάν των Βουγιούκα και Καϊμακόγλου, η οποία ηττήθηκε στην Ισπανία από την Βαλένθια με 10 πόντους.

Μπιλμπάο – Ουλμ (81-85) (21:30)

Ευχαριστημένη πρέπει να είναι η ισπανική ομάδα που καλείται να καλύψει μία διαφορά 4 πόντων από τον πρώτο αγώνα.  Στο παιχνίδι της Γερμανίας, οι γηπεδούχοι, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο με 12 πόντους (30-18), ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έλεγξαν τον ρυθμό και πολλές φορές άγγιξαν διψήφιες διαφορές στο σκορ.

Μάλιστα, δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα προηγούνταν με 12 πόντους, όμως ένα σερί 8-0 της Μπιλμπάο διαμόρφωσε το τελικό 85-81, δίνοντας στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα της πρόκρισης. Πλέον, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη καλείται να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό του φαβορί, που έχει, αφού θα αγωνιστεί στην έδρα της, μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της.

Μπουντιβέλνικ – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (72-83) (19:00)

Στον πρώτο αγώνα η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης πήρε μία καλή διαφορά κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εξαιρετικό παιχνίδι για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Η ρώσικη ομάδα είναι καλύτερη, πιο έμπειρη, έχει περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη ποιότητα από την Μπουντιβέλνικ και μόνο με αυτοκτονία θα αποκλειστεί από την συνέχεια.  Οι γηπεδούχοι από την άλλη θα προσπαθήσουν με την βοήθεια του κόσμου τους να είναι κοντά στην διαφορά που θέλουν στα τελευταία λεπτά ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Λοκομοτίβ Κούμπαν – Μπουντούτσνοστ (72-54) (17:30)

Ένα ημίχρονο άντεξε η σέρβικη ομάδα στον πρώτο αγώνα κόντρα σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου της διοργάνωσης. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους του αγώνα, ο Νικ Καλάθης με 8 συνεχόμενους πόντους έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η Λοκομοτίβ Κούμπαν για να φτάσει σε μία άνετη επικράτηση και σε μία διαφορά που κάνει την αναμέτρηση στην Ρωσία να μοιάζει τυπική διαδικασία.

H Μπουντούτσνοστ πλέον επιδιώκει μία καλή εμφάνιση στο τελευταίο της παιχνίδι για φέτος στην Ευρώπη, ώστε να κλείσει την χρονιά με ψηλά το κεφάλι. Η σέρβικη ομάδα, άλλωστε, ήξερε από την αρχή ότι η διαφορά δυναμικότητας με την Λοκομοτίβ ήταν μεγάλη κι οι πιθανότητές της για πρόκριση λίγες.

Ούνικς Καζάν – Βαλένθια (70-80) (17:00)

Το δυσκολότερο έργο από τους Έλληνες της διοργάνωσης έχουν οι Κώστας Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκας απέναντι στην πολύ καλή φέτος Βαλένθια. Στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία, η Ούνικς Καζάν, η οποία αγωνίστηκε χωρίς τον Κώστα Καϊμακόγλου, ηττήθηκε με δέκα πόντους πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση. Η Βαλένθια, που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, είχε το εκπληκτικό ποσοστό του 72% στα δίποντα.

Από την άλλη, κι η ρώσικη ομάδα θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του Eurocup, θέση που δίνει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης χρονιάς. Η έδρα της Ούνικς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο καθώς το γήπεδο δεν γεμίζει συνήθως, όμως το ταξίδι στο μακρινό Καζάν είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο των γηπεδούχων.