Το επόμενο παιχνίδι της Μπιλμπάο δεν είναι ένας οποιοσδήποτε αγώνας για τον Άλεξ Μουμπρού. Ο Ισπανός φόργουορντ στον αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τη Φουενλαμπράδα για την 27η αγωνιστική, θα συμπληρώσει τις 500 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Άλεξ Μουμπρού έκανε το ντεμπούτο του στην Ισπανία με τη φανέλα της Μπανταλόνα τη σεζόν 1997-98 και σε ηλικία 18 ετών. Αντίπαλός του ήταν η Χιρόνα, σε ένα παιχνίδι όπου πέτυχε και τους πρώτους του δύο πόντους στο πρωτάθλημα. Μετά από έξι σεζόν υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου αγωνίστηκε δύο σεζόν.

Το 2004 έπαιξε άλλα δύο χρόνια στην αγαπημένη του Μπανταλόνα, για να υπογράψει ξανά στην Ρεάλ το 2006. Τα τελευταία 4 χρόνια αγωνίζεται στη Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη, έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσει τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη, όντας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας.

Σε αυτά τα 499 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ο Μουμπρού έχει 10 πόντους μέσο όρο, 3,6 ριμπάουντ και 1,6 ασσίστ. Το καλύτερο παιχνίδι του το έκανε τη σεζόν 2001-02 με τη φανέλα της Μπανταλόνα, όταν και πέτυχε 25 πόντους έχοντας συνολική αξιολόγηση 35 μόνάδες!